ScreenShieldKit zabráni užívateľom robiť screenshoty v podporovaných aplikáciách

Jednou z tých zaujímavejších funkcií Androidu je politika zabezpečenia, ktorá zabraňuje užívateľom robiť screenshoty. Podporuje to napríklad Netflix a niekoré užívateľské príspevky na Facebooku sú tiež takýmto spôsobom chránené. Podobnú funkciu iOS nemá, no to sa v blízkej dobe môže zmeniť.

Tvorcovia zabezpečenej komunikačnej aplikácie Confide oznámili nové rozhranie ScreenShieldKit, ktoré debutuje práve v spomínanej IM aplikácii. Samotné rozhranie zabraňuje užívateľom, aby mohli zaznamenať obrazovku, ak je na nej prítomná daná aplikácia. Rozhranie myslí na všetky detaily, a tak SDK zabráni robiť screenshoty, nahrávať obrazovku (iOS 11 alebo cez QuickTime), mirrorovať obrazovku, robiť Xcode screenshoty alebo vidieť obsah aplikácie v prípade, že je prítomná v App Switcheri (alias v menu multitaskingu).

Technológia debutuje najprv v aplikácii Confide, už onedlho ale vývojári sprístupnia toto SDK všetkým ostatným, ktorí o to budú mať záujem. Funkcia bude fungovať tak, že ak budú užívatelia nahrávať obrazovku alebo robiť screenshoty, namiesto obsahu obrazovky uvidia len prázdny, biely screenshot. Rozhranie využíva verejne dostupné API a užívateila nemusia nič nastavovať, všetko bude fungovať tak nejak automaticky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.