Nový MacBook Air sa odkladá, uvidíme ho zrejme až koncom roka

Apple údajne plánuje oživiť legendárny MacBook Air, podľa najnovších informácií sa tak však stane až koncom roka.

V posledných mesiacoch sa začali šíriť správy, ktoré urobili radosť nejednému záujemcovi o cenovo dostupný MacBook. Používateľmi obľúbený 13-palcový laptop, ktorý dnes chradne na smetisku dejín by mal totiž čoskoro dostať update. Nie však hocijaký. Retina displej a veľmi atraktívna cenovka 999 dolárov z neho robia ideálny počítač pre rady zákazníkov.

Podľa novej správy od Digitimes sa jeho predstavenia dočkáme najskôr v septembri. Apple údajne presunul štart masovej výroby na druhú polovicu roka a informoval o tom svojich dodávateľov. Môže pritom ísť o problémy s výrobou niektorých komponentov.

To znamená, že debut na WWDC o ktorom sa doteraz špekulovalo, sa konať nebude. Aspoň za predpokladu, že Apple nový MacBook nepredstaví mesiace pred zahájením jeho predaja. A keď vezmeme do úvahy, ako sa spoločnosť naposledy popálila s produktami ako HomePod (predstavený vyše polroka pred vydaním), či AirPower, ktorý sa ešte stále nepredáva, nie je ťažké predstaviť si, že ho ukáže svetu až keď bude pripravený.

Ming-Chi Kuo: Apple chystá lacnejší 13″ MacBook Air

Čím bude nový MacBook disponovať, presne nevieme. Okrem 13“ Retina displeja a pravdepodobne novších procesorov bude zrejme osadený USB-C konektormi. Ako sa však Applu podarí skresať cenovku pod 999 dolárov? Taktiež nevieme, či vyjde pod terajším názvom Air, alebo pôjde jednoducho o väčšiu verziu 12” MacBooku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.