Netflix nechce, aby ste si ho predplácali cez Apple

Najznámejšej streamovacej sieti na svete sa nepáči, že jej Apple berie z koláča. Skúšobne zakázala možnosť predplatného cez App Store.

Netflix nie je spokojný so 70% podielom z predplatného, ktoré si zákazníci aktivovali prostredníctvom iOS aplikácie. Takmer tretinu si totiž z každej jednorázovej či mesačnej/ročnej transakcie na svojej platforme ukrojí Apple. Po roku sa táto čiastka zníži na 15 %, ak však predplatné medzičasom zrušíte, po obnovení sa jeho suma opäť navýši. 

Presne v takýchto prípadoch streamovacia služba testuje zrušenie možnosti predplatného priamo v iOS aplikácií. Spoločnosť sa zrejme bojí odstrašiť zákazníkov a preto novú stratégiu skúša v obmedzenej prevádzke – do 30. septembra a len na vybraných trhoch. Medzi ne patrí aj Slovensko a Česká Republika. 

Pre mnohých zákazníkov je pohodlnejšie službu predplatiť s už existujúcimi údajmi v App Store.

Ak si teda v tejto dobe nainštalujete Netflix, neumožní vám vytvoriť nový účet a urobiť tak budete musieť cez web. V branži nejde o žiadnu novinku a množstvo iných služieb z rovnakého dôvodu neponúka predplatné alebo nákupy v apke. Patrí medzi ne napríklad Amazon či ďalší predajcovia ebookov. A svoje si nedávno preskákalo aj Spotify, ktoré svoju nespokojnosť dalo najavo až priveľmi hlasno. 

Či sa aj Netflix rozhodne pre odstránenie možnosti predplatného cez App Store a akým spôsobom sa to podpíše na ziskoch, uvidíme zrejme koncom roka.

komentárov
  1. som nesmierne rada, ze som NETFLIX z Apple TV vymazala skor ako som si zalozila ucet!!! A mozem povedet, vobec mi nechyba, su aj ine rovnako dobre streamovacie sluzby a spominany Netflix ma vytocil uz tym, ze Slovensko je mu uplne u prdele a je pre neho uplne nezaujimava krajina. To ze prestava poskytovat filmy a serialy v nasom jazyku ako to bolo avizovane a teraz toto obmedzenie cez Apple apky ma len utvrduje ze sa nahanaju len za ziskom, zakaznik mu je suma fuk, “vela zdaru Netflix” nie si jediny!!

    0
    0
  2. Netflix som skusal, ked ponukali skusobne obdobie 30 dni. Nepresvedcil ma a vtedy som ho zaradil medzi zbytocne sluzby.

    0
    0
  3. @Radka: “su aj ine rovnako dobre streamovacie sluzby”:
    Radko, muzes nejake jine nahodit? Ja mam Netflix predplaceny, libi se mi, ze jsou tam veci v anglictine, i pro decka je to bezvadny. I kdyz s vyberem je to horsi. Ale uvital bych si pustit nejaky vecernicek v cestine. Pokud mas nejake tipy, tak se podel.
    Pavel

    0
    0
  4. Pavel, sory ze az teraz no bola som odcestovana, ano mala som na mysli ako tu spomina Maco HBO GO, je fakt lepsie ako Netflix, ma aj pre deti toho dost a tiez nie je spatny a celkom sa mi paci Horizon Go. Su to presne tak spoplatnovane sluzby ako Netflix, to HBO GO na Slovensku stoji 6,99 € a ma jednomesacnu bezplatnu skusobnu dobu pre novych zakaznikov. Tak nic za to nedas ak to vyskusas i ked pravda neviem ako to funguje a ma podmienky v Cechach, ale na ich stranke sa vsetko dozvies.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť