macOS High Sierra má ďalší problém s heslami, tentoraz v App Store

macbook pro high sierra

macOS High Sierra možno označiť za jeden z najhoršie zabezpečených systémov v histórii Applu. Od vydania sa totiž objavilo niekoľko správ, ktoré ukazovali, ako ľahko sa dá prelomiť heslo na Macu a získať tak prístup k súkromným údajom užívateľov.

Tieto problémy už Apple odstránil, no objavil sa ďalší, ktorý sa pre zmenu týka nastavení App Storu. Tie sú v macOS High Sierra chránené heslom. Alebo sa tak aspoň tvária, administrátori môžu zadať akékoľvek heslo a ponuka sa im odomkne. Funguje to však len v prípade, že je užívateľ prihlásený ako správca systému. U užívateľov bez správcovských privilégií systém naďalej vyžaduje správne heslo.

Chyba síce nepredstavuje takú hrozbu ako zadanie hesla root pri snahe o prihlásenie sa do počítača, stále však umožňuje ľuďom spáchať zlobu. Ktokoľvek tak môže s trochou zlomyseľnosti zablokovať automatickú inštaláciu bezpečnostných updatov, ktoré v budúcnosti opravia, mimo iného, aj túto chybu. Prítomná je v systéme macOS High Sierra 10.13.2, avšak v beta verziách 10.13.3 už nie je.

macOS High Sierra Preferences Password Bug

komentárov
  1. haj siera mi nedáva spávať. Graphisoft napr. nevie urobiť aktualizáciu aby grafika fungovala správne už pol roka. Zmetkuje to a vkuse mi fúka počítač a na pozadí nonstop bzuka harddisk až kým nevypnem wifi pripojenie…. úprimne, velmi ma mrzí, že to nejde vrátiť inak ako prehodiť full disk dakam von z kompu :/

    najviac ma hneva chybajuca podpora pre google chat. to som dene použival teraz jak blb visim na stránke :( celé zle…

    som zvedavy čo zvržu v dalšom update :D

    0
    0
  2. bambus: Čo viem tak downgrade by sa mal dať spraviť, len je treba si zohnať inštalačku a vytvoriť bootovacie USB ;-)

    0
    0
  3. Preco ludia v dnesnej dobe pracujete pod admin pravami
    na OS X? v OS X to nie je vobec otravne, prakricky vsetko omoznuje ja specificku operaciu zamocek,
    ktory sa da odomknut a vlozit
    admin credentials

    0
    0
  4. Načo tento zmätok vypustili ? Už tretí krát spúšťam inštaláciu ich najnovšieho OS čo ma stále otravujú upozornenia aby som si nainštaloval najnovšiu verziu. Nehovoriac o hlúposti na iOS zrušiť app 32 bit. Nie každý používa app len na zábavu. iOS 11 je tiež nič moc :-) Až mi to nedalo a začal som hľadať informácie a nestíham sa diviť :-) Ako by som si spomenul na Windows Vista :-) Kde je kvalita a jedinečnosť APPLE spred pár rokov ? Mám viac produktov APPLE ale ak to pôjde takto ďalej pravdepodobne bude jedno či si kúpim o polovicu lacnejší počítač, mobil, hodinky a pod. Táto značka je už zdá sa len zotrvačnosť a prestíž. Ale aj to v krátkej dobe pravdepodobne veľa ľudí pochopí a prestane kupovať APPLE. Je to veľká škoda, že tak kvalitne zavedený systém takto dokážu zničiť. Jobs sa musí v hrobe obracať :-)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.