Jimmy Iovine údajne odchádza z Applu

Zdroj: http://appleinsider.com/articles/15/10/07/jimmy-iovine-rails-against-freemium-price-model-says-most-tech-companies-are-culturally-inept

Jimmy Iovine bol jedným z dvoch kľúčových manažérov, ktorých Apple získal po odkúpení Beats v roku 2014.

Podľa novej správy serveru Billboard ho už ale dlho v Appli neuvidíme. Server totiž získal informácie od svojich zdrojov, ktoré potvrdili, že Jimmy Iovine plánuje v auguste/srpnu odísť z Applu. Má sa tak stať približne v čase, kedy Iovine nadobudne akcie, ktoré mu Apple vyčlenil v čase akvizície. Podobne ako ďalší ľudia z manažmentu Beats Electronics, aj zakladateľ vydavateľstva Interscope získal nárok na akcie vo výške niekoľkých miliónov dolárov, pod podmienkou že po dobu najbližších rokov ostane v spoločnosti. V tomto prípade, že ostane v Appli.

Jimmy Iovine mal na starosti najmä službu Apple Music, ktorá vychádza z konceptu už zrušenej služby od Beats. Oficiálne však nemal žiaden titul, podobne ako Dr. Dre, ktorý sa taktiež podieľa na chode Apple Music a spolupracuje s Eddym Cue. Do Applu nastúpil v roku 2014, no už 11 rokov predtým viedol diskusie so Stevom Jobsom o zavedení predplatnej hudobnej služby. Tento nápad Apple nakoniec pod Jobsom nikdy neuskutočnil.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.