iOS 11.3 vracia funkciu Messages v iCloude

O synchronizovanej histórii správ iMessage sme počuli ešte na WWDC, z prvej bety však Apple funkciu z nejasných dôvodov odstránil.

Vyše polroka po predstavení sa však konečne vracia ako súčasť iOS 11.3. V zásade ide o zjednotenie iMessage histórie na všetkých vašich zariadeniach. Jednotlivé správy a prílohy sa tak už nebudú rozposielať na každé zariadenie zvlášť, ale žiť budú permanentne na serveroch Applu.

Výhody sú jasné. Ak niečo zmažete na jednom zariadení, zmaže sa aj na tých ostatných a pri spustení nového zariadenia budete mať k dispozícii hneď celú históriu správ. Zároveň ušetríte drahocenné miesto v telefóne a rovnako aj v iCloude – už totiž nebudú nutné duplicitné zálohy správ každého zariadenia zvlášť.

Messages v iCloude
Zdroj: MacRumors

Funkcia je zatiaľ v testovacej fáze a vyskúšať si ju môžete ako súčasť aktuálnej bety iOS 11.3. Po spustení zariadenia vás privíta obrazovka pýtajúca sa na aktivovanie funkcie. Podľa Applu sp Messages v iCloude defaultné zapnuté pre každého s dvojfaktorovou autentifikáciou a aktivovaným zálohovaním na iCloud.

iOS 11.3 vyjde na verejnosť niekedy v priebehu tejto jari.

UložiťUložiť

komentárov
  1. “Zároveň ušetríte drahocenné miesto v telefóne a rovnako aj v cloude – už totiž nebudú nutné duplicitné zálohy každého zariadenia na iCloud.”

    Nechapem – ved ide len o imessages, zvysok zariadenia stale musim zalohovat.

    0
    0
  2. zoradovanie v konverzaciach som nemal problem, vzdy sa nakoniec zoradili spravne ale mam este ios 10
    ale stve ma skor ze neviem kedy zrusili ze ked som vymazal spravu v konverzacii tak sa podla toho aj zaradila cela konverzacia nizsie resp vyssie,teraz to uz neradi ostane tam kde bola akoby novsia alebo starsia …

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.