iOS 11.2.2 opraví Spectre na iPhone 6, drasticky však znižuje jeho výkon

Meltdown Spectre

Spectre ohrozuje prakticky každé jedno zariadenie na svete a update, ktorý chybu opraví aspoň softvérovo, môže znížiť výkon procesoru. To je vec, na ktorú upozornil Intel v prípade hrozby Meltdown, kvôli Spectre však podobný osud čaká aj procesory AMD a ARM.

Znamená to teda, že vyšším zabezpečením na úkor výkonu si prejde aj iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch a Apple TV. Užívatelia iPhone 6 by si ale mohli dvakrát rozmyslieť, či im zabezpečenie stojí za to. Ako zistil holandský užívateľ Melvin Mughal, výkon iPhonu 6 sa po aktualizácii znížil o 40%.

Vychádza to z dvojice benchmarkov, ktoré spravil hneď po sebe. Kým pred updatom (iOS 11.1.2) jeho zariadenie dosiahlo 1561 bodov v single-core teste a 2665 v multi-core teste, po aktualizácii na iOS 11.2.2, ktorá hrozbu Spectre odstraňuje softvérovo, dochádza k drastickému poklesu. Výkon jedného jadra bol ohodnotený už len na 924 bodov (-41%), zatiaľ čo výkon všetkých jadier klesol na 1616 bodov (-39%).

 

iPhone 6 Spectre Performance

komentárov
  1. Pracovny iP6, iOS 11.2.2 … use: maily, web, appky na pocasie, fotky a nie je o nic pomalsi, ako s predchadzajucim iOS. Mam pocit, ze skor menej zasekov pri niektorych prechodoch a odomykani telefonu, ako predtym. Len moja skusenost, kazdy mame ine appky, ine naroky a ine … etc.

    0
    0
  2. Mne príde rovnako zabrzdený ako pred tým :-D
    Každá aplikácia štartuje aj 5s, rekord som mal 20s pri zapínaní SMS ????

    0
    0
  3. Ani u mna na iP6 ziadne spomalenie, v niecom prave opacne – pri ovladani (rozne mikroanimacie, odozva) uz neseka ako predtym.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.