iFixit rozobral Mac mini: Zmena k lepšiemu, no nie dostatočná

Mac mini

iFixit sa pozrel na nový Mac mini a po tom, čo predošlý model do značnej miery stratil upgradovateľnosť, prichádzajú pozitívnejšie správy. Ale mohli byť aj lepšie.

iFixit po rozobraní nového Mac mini zistil, že Apple umožňuje upgradovať RAM, keďže nie je vstavaná na doske, ale je užívateľsky prístupná. Využívajú sa pritom LPDDR4 moduly, ktoré sa dajú ľahko zohnať, ale Apple odporúča, aby upgrade vykonal odborník a nie užívateľ. Operačné pamäte sú ukryté pod perforovaným kovovým štítom, ktorý zaručuje, aby pamäte operujúce pri 2666 MHz neinterferovali s ostatnými funkciami zariadenia. Celkovo nájdeme dva SO-DIMM sloty na doske.

Mac mini Teardown

Ak ste ale dúfali v možnosť upgradovania disku, aká bola typická na revíziu z roku 2012, prichádzajú opäť zlé správy. Ani terajšia generácia totiž neumožňuje upgradovať disk, keďže je nové Flash úložisko umiestnené priamo na základnej doske, presne ako procesor. Apple podľa zistení iFixit využíva aj tentoraz úložisko od Toshiby, ktoré je vstavané na doske spolu s ďalšími čipmi vrátane procesoru, grafického čipu, T2 čipu a Thunderbolt 3 radiča od Intelu.

Mac mini preto získal hodnotenie opraviteľnosti 6/10, čím prekonal prakticky každý dnešný Mac s výnimkou Macu Pro z roku 2013.

Mac mini Teardown

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.