Goldman Sachs: Supercyklus sa nekoná, predaje iPhonu X stagnujú

iPhone X

Zatiaľ čo Tim Cook hovorí o vysokých predajoch iPhonu X, správy z dodávateľského reťazca hovoria o záujme menšom, než sa očakávalo a tým pádom aj o spomalení výroby, pretože telefónov nakoniec nie je treba toľko, koľko ich mal Apple v pláne vyrobiť, aby uspokojil dopyt.

Analytik inštitúcie Goldman Sachs Rod Hall vo svojej novej správe pre investorov vraví, že pri vstupe do druhého fiškálneho kvartálu dáva akciám Applu neutrálne hodnotenie. Podľa jeho slov vyplýva, že z iPhone X nakoniec nie je supercyklus, o akom sa hovorilo pred vydaním. Hoci iPhone môže z dlhodobého hľadiska očakávať rast tržieb, klesajúci záujem o iPhone X tento rast spomaľuje v krátkodobom horizonte. To sa zároveň odrazí na hodnote akcií v prebiehajúcom druhom štvrťroku.

Hall očakáva, že koncová hodnota akcií Applu v druhom štvrťroku bude na úrovni $161, čo je menej oproti súčasným $163. Klesajúci záujem sa odrazil aj na počte predaných kusov iPhonu za uplynulý štvrťrok, kedy ich Apple predal o približne 900 000 menej, než pred rokom. Vďaka rastúcim cenám však tržby vzrástli o 13%, na 61,5 miliardy dolárov.

 

 

komentáre
  1. Dobrá hlúposť iPhone X som kupoval pred vianocami a čakal som naň 4 dni pretože ho nestíhali dodávať. Na žiaden iný telefon by človek čakať nemusel tak neviem o akých zlých predajoch tu točia.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť