FL Studio vychádza po 20 rokoch na Mac

FL Studio FruityLoops

Populárny nástroj na tvorbu hudby FL Studio konečne vychádza na Mac. Image-Line začal pracovať na verzii pre Mac už v roku 2013 a posledných 5 rokov umožňoval ľuďom testovať program na Macu.

Bolo však vidno, že išlo o nedokončený produkt, ktorý mal prvky priameho portu zo systému Windows. Kompatibilita tak bola pomerne zlá, grafické rozhranie nebolo plne funkčné, aplikácia s radosťou zamŕzala a áno, miestami mala zbesilú hardvérovú záťaž. Verzia pre Windows si však našla obrovskú škálu užívateľov a využívali ho aj takí ako Martin Garrix, deadmau5 alebo nebohý Avicii.

Teraz, po 20 rokoch od vydania prvej verzie FruityLoops na Windows, prichádza jeho prvá oficiálna verzia pre macOS. Užívatelia, ktorí už majú aktívnu licenciu na FL Studio, si môžu aplikáciu stiahnuť na Mac úplne zadarmo. Pre ostatných platí rovnaký cenník ako pri Windows verzii. Najzákladnejšia verzia FL Studio 20 stojí 99 dolárov, kým tá najdrahšia, obohatená o širokú škálu pluginov a VST, vás vyjde na 899 dolárov. Tu je treba poznamenať, že kompatibilná s Macom je len časť pluginov. Väčšina je dostupná naďalej len pre Windows.

Pre iOS a Android je dostupná naďalej aplikácia FL Studio Mobile za 15€. Mac verziu je možné zakúpiť na oficiálnom webe Image-Line.

 

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.