Čo si zahrať na Macu v roku 2018? (časť 6 – Závodné hry)

Šiesta časť práve dorazila k nám. Bude sa niesť v znamení motorov, rýchlosti, vodičských zručností a súťaživosti. Mnohí už asi tušíte, o akom type hier bude dnešný zoznam. Vrrrrrrrrmmmmm, preeeeeesne taaaaaak. Naštartujte motory, pripraviť sa, zoznam začíná.

DiRT Rally

Je veľká škoda, že táto hra nebola nejaký čas dostupná. V oblasti závodných hier pre Mac mala svoje veľké miesto. Mnohí rozmýšlali ako, čím a či vôbec sa bude dať niečim nahradiť.

Nakoniec sme naštastie museli počkať iba pár mesiacov, kým sa DiRT Rally dostal aj na Mac. Hra disponuje sofistikovaným ovládaním, riskatnými rozhodnutiami a veľkými odmenami. Táto hra vyskúša vaše vodičské zručnosti, znalosti o správaní áut a samozrejme aj vaše reflexy. Na druhej strane sa stačí mierne pohrať v nastaveniach a rázom sa z hry stane skôr zábava, než test vašich zručností, ktorý vás potrestá za každé zaváhanie. DiRT Rally je znýmy svojimi foto-realtisckými modelmi áut a nádherne rednerovanými traťami.

Je vidno, že Feral Interactive plne využil Metal API od Apple, pretože aj vzhľadom na svkvelú (a náročnú) grafiku, má realtívne nízke hardvérové požiadavky.

Systémové požiadavky: OS X 10.13, 1,8 GHz Intel Core i3, 8GB RAM, 48GB HDD, nVidia 650 (1GB)/AMD Radeon M290 (2GB)/Intel HD 4000 alebo lepšie.

F1 2017

Máme tu samozrejme niečo aj pre skutočných nadšencov F1. Ako to inak povedať, než že F1 2017 je ultimátnym Formula 1 simulátorom pre Mac.

Hra obsahuje oficiálny šampionát 2017 World Championship vrátane celého kalendára s 21 traťami a zoznamom 22 jazdcov z 11 tímov. Po ročných updatoch nám hra predstavila aj vylepšenú grafiku, nový herný mód, udalosti na pozvanie, a mnoho ďalšieho, čo si každý správny fanúšik formúl predstaví. Na záver, foto-realistivké modely áut a tratí F1 2017 sú proste dychberúce. jedná sa asi o najkrajšiu závodnú hru, ktorú si na macOS môžete zahrať. Feral Interactive použil Metal od Apple aj pri F1 2017 aby zaistil najplynulejší herný zážitok. Na druhú stranu je ale hra omnoho náročnejšia ako DiRT.

Systémové požiadavky: OS X 10.12.5, 2,0 GHz Intel Core i5, 8GB RAM, 36GB HDD, AMD R9 M290 (2GB)/ Intel Iris Pro 6200 (1,5GB video pamäte).

GRID 2

Správna voľba pre závodníka, ktorý hľadá široko zameranú závodnú hru.

GRID 2 je výbornou kombináciu realistickej simulácie a arkádovej zábavy. V podstate ste iba niekoľko nastavení od reálnej simulácie, ktorá vás vyzve a otestuje. Hra obsahuje veľmi veľký počet reálnych tratí a ešte väčší počet vozidiel. Plus fyzika hry vám ukáže, že každé auto sa správa inak. Keď to všetko spočítame, tak suma sumárum, máte skvelú a hlavne zábavnú závodnú hru priamo pred sebou. Priznávame, GRID 2 by sa ani s vypnutými všetkými asistentmi nemohol porovnávať s Gran Turismo. No stále vás dokáže otestovať, pričom si zanecháva prístupnosť aj pre hráčov, ktorí chchú proste vyhrať bez toho, aby vedeli akú záťaž má pravý predný tlmič.

Port hry na Mac je vcelku bezproblémový a hra beží veľmi plynule. Čo sa týka požiadavkov, dokonca aj MacBook Air (2013) dokáže túto hru relatívne decentne rozbehať.

Systémové požiadavky: OS X 10.9.4, 2,0 GHz Intel Core 2 Duo, 4GB RAM, 11GB HDD, nVidia GeForce GT 640M/ATI Radeon HD 3870/Intel HD 4000.

Rocket League

Jedna z najpopulárnejších multiplayerových hier, ktorá si môžete zahrať online.

Jedná sa o futablovú hru založenú na fyzike, kde proti sebe vo veľkej aréne súperia “lietajúce autá”. Je nutné sa naučiť, kedy požiť raketový boost, aby ste katapultovali svoje auto do vzduchu a skórovali nádherný gól. Tímová práca v hre je veľmi podstatná, ale pochopenie fyziky áut je jadrom celej hry. Načasovanie je základ a byť dobrým v tejto hre vyžaduje zručnosť. Pri hraní sa napätie dá doslova krájať, ale následný pocit z gólu je na nezaplatenie.

Trénovať sa dá s botmi, no hra skutočne “šajní” až s priateľmi. Portovanie na Mac je bezproblémové a futuristický štýľ hry sa nám tiež veľmi páči.

Systémové požiadavky: OS X 10.8.5, 2,4 GHz Intel Core i5, 8GB RAM, 7GB HDD, ATI Radeon 5670/nVidia GeForce GT 640M/Intel HD Graphics 4000/Intel Iris Pro.

V našej sérií budeme pokračovať nabudúce. Pre lepšiu kategorizáciu uverejňujeme aj link na pôvodný článok, kde sú hry presne rozdelené, získate subjektívny pocit autora a môžete si ich tiež odfiltrovať podľa vlastného želania.

komentár
  1. A uz ma v macOS nejaky volant a hra podporu nezavislych pedalu? T.j. ze plyn a brzda maji kazdy samostatne osy?
    Protoze dokud je plyn/brzda jen jedna osa, a tim prislapnuti brzdy totez co ubrani plynu, tak de facto neni nic :-(. To se pak bavime jen o arkadach.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.