Čínsky podvodník zarobil vyše milión dolárov na predaji falošných Apple zariadení v USA

iPhone 3GS Fake

Napriek tomu, že USA je domovinou Applu, nájdu sa ľudia, ktorí pašujú do krajiny falošné produkty a dokážu na nich zarobiť veľké peniaze.

To je, alebo bol, prípad 43-ročného Jianhua “Jeffa” Li, ktorý žil v USA so študentským vízom. Túto možnosť žiť v Spojených štátoch využil na to, aby do krajiny pašoval falzifikáty iPhonov, iPadov a ďalších produktov Applu. Celkovo do USA prepašoval vyše 40 000 produktov a pri iPhonoch a iPadoch dokonca zašiel tak ďaleko, že ich distribuoval vo falošných krabiciach, aby vzbudil dôveryhodnosť.

Zariadenia boli ďalej predávané cez jeho firmu Dream Digitals, v ktorej pracovala aj Andreina Becerra, ktorá spolu s ďalším obvineným, Robertom Volpem, čakajú na verdikt súdu. Do podvodnej schémy bol zapojený aj talian Rosario LaMarca, ktorý následne pral peniaze cez firmu založenú v Taliansku. LaMarca bol však už minulý rok odsúdený na 37 mesiacov vo väzení. Rozsudok v prípade 43-ročného číňana, ktorý si vďaka podvodu zarobil 1,1 milióna dolárov, bude vynesený 30. mája/května.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.