EaseUS Data Recovery Wizard – obnovte vymazané dáta

Sem tam sa stane každému. Nechtiac si vymažete súbor, ktorý potrebujete. Čo teraz? Kôš ste vyspali, ale ten dokument potrebujete. Existuje mnoho softvérov, ktoré vám pomôžu (s určitou dávkou šťastia) daný súbor obnoviť. Dnes sme sa pozreli, ako to ide programu EaseUS Data Recovery Wizard.

Stránka programu ponúka tri verzie softvéru. Prvou je trial version, kde si môžete program vyskúšať. Nasleduje Pro verzia, ktorá ponúka neobmedzené množstvo dát, ktoré môžete obnoviť, podporu pre externé úložiská, atď. Nasleduje verzia s bootovacím médiom, tá ponúka to isté čo verzia Pro, ale dostanete k nej aj bootovacie médium. Posledná verzia má názov Technician. Prirodzene ponúka všetko čo predošlé verzie, no táto ako jediná poskytuje klientom technickú podporu (niečo ako firemná verzia).

Trial verzia má 33,6 MB a inštalácia prebieha klasickým štýlom Drag’n’drop. Po otvorení si aplikácia, ako každá iná, vypýta administrátorské povolenia. Aplikácia obsahuje aj widget, ktorý zobrazí názov pevného disku. Samozrejme ponúka možnosť okamžitého skenovania zvoleného disku a dokonca aj sledovanie S.M.A.R.T. hodnôt. Okrem iného zistíme aj čas, ako dlho je Mac aktívny a koľko má za sebou cyklov batérie. Samozrejmosťou sú aj notifikácie o ukončených skenoch a obnovených súboroch.

Hneď si vyberieme disk a rovno spustíme skenovanie. Čas skenovania je veľmi variabilný a hrubo orientačný. Pri testovaní ukazoval program zo začiatku 3 hodiny a 23 minút a reálne trval niečo okolo 1,5 hodiny.

Počas obnovovania súborov si môžete v ľavom bočnom menu prehliadať súbory na obnovu, nakoľko program ich radí do priečinkov, kde boli naposledy uložené. Teda program vo vyššie spomenutom ľavom menu presne zobrazuje cestu k danému súboru. Okrem toho dokáže vymazané súbory, resp. súbory na obnovu, zobrazovať podľa ich typu.

Po notifikácií, že je skenovanie ukončené si vyberiete zo zoznamu, ktoré súbory chcete obnoviť.

V trial verzii sme sa ale dostali iba sem. Po kliknutí na tlačidlo Obnoviť nám teraz vyskočilo okienko, že v trial verzii si môžeme súbory iba prezerať. Vyskakovanice okno aplikácie nám oznamuje, že prístup ku všetkým funkciám dostaneme iba po zakúpení plnej verzie, resp. upgradovania na plnú verziu alebo výbere jednej z verzií. Program nám ponúkne aj funkciu exportu výsledkov skenu, aby sme nemuseli odznova robiť sken, keď chceme znova obnovovať.

Po tom, čo sme sa rozhodli sken ukončiť, nám vyskočilo okno, ktoré zisťovalo “ako sme boli spokojní s programom.” Okrem tejto verzie existuje aj skušobná verzia Pro edície programu. Tá nám umožnila obnoviť 2GB dát.

Nebojte sa, skúsili sme aj platenú licenciu aby sme otestovali, či súbory, ktoré nám obnoví (v prvom rade či ich dokáže obnoviť) sú reálne tie čo potrebujeme a či sa s nimi bude dať pracovať.

Platená verzia splnila naše očakávania. Tak ako sme potrebovali nám aplikácia obnovila “nechcene” vymazané súbory a o ich exporte nás informovala. Skúšali sme viacero druhov súborov a aplikáciu na viacerých počítačoch a vždy sa podarilo súbory bez problémov obnoviť.

Aj keď vieme, že nie je táto aplikácia jediná na trhu, jej použitie bolo veľmi jednoduché a vzhľad sa nám veľmi páčil. Taktiež chválime, že aplikácia nám obnoviteľné súbory radila pekne do priečinkov a podpriečinkov (teda cestu ku nim) aj so všetkým obsahom či už v nadradených alebo podradených súborov. Na záver konštatujeme, že sa jedná o softvér, ktorý sa oplatí vyskúšať a môže vám zachrániť deň a ušetriť mnoho práce.

Softvér si môžete zakúpiť na týchto stránkach. Trial verzia je samozrejme zadarmo. Pro verzia vás vyjde na 101,94€ (89,95$), verzia s bootable media 124,73€ (129,90$, zlacnené zo 169,90$) a najvyššia, teda Technician verzia, stojí 334,80€ (299,00$). Tá sa ešte delí na ročné a dvojročné predplatné. Vyššie sme uviedli cenu za ročné predplatné programu.

UložiťUložiť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.