Bezpečnostné patche pre macOS Sierra a El Capitan opravujú zraniteľnosti Spectre a Meltdown

Apple včera večer vydal okrem novej verzie macOS High Sierra aj bezpečnostné záplaty pre staršie systémy. Opravujú zraniteľnosti v Intel procesoroch.

Začiatkom roka sme o zraniteľnostiach Meltdown a Spectre písali podrobnejšie – v skratke sa týka o bugy v architektúre procesora, ktoré sa dajú teoreticky zneužiť tretími stranami. Apple ich už opravil najnovšími verziami macOS aj iOS, otázne však ostávali staršie systémy.

Bezpečnostné diery Meltdown a Spectre sa týkajú všetkých Macov a iOS zariadení. Ako sa im vyhnúť?

V našom článku sme sa odvolávali na podporný dokument Applu, ktorý spomínal, že opravy boli už súčasťou bezpečnostného updatu koncom minulého roka. Tieto informácie však zo stránky rýchlo zmizli a zrejme išlo od Applu o chybu.

Spectre a Meltdown riešia až najnovšie patche 2018–001, ktoré sú momentálne dostupné cez Mac App Store na systémoch macOS Sierra a OS X El Capitan. Všetkým používateľom silne odporúčame si tieto aktualizácie čo najskôr nainštalovať.

Opráv pre ešte staršie systémy ako Yosemite sa už asi nedočkáme, rovnako ako pre iOS verzie staršie než iOS 11.

komentárov
  1. Upgaroval som môj MacBook Air (13-inch, Mid 2012) dnes nadránom. Naobed zapnem a každé dve minúty reštart, ešeže mám time machine , všetko zachánené ale bolo to tesné.

    0
    0
  2. Lubor: to si ma teda potešil… mám MBA 2014, patch som čerstvo nainštaloval a time machine nemám. Teraz dúfam, že na mojom Macu to robiť nebude.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

iStores prináša prémiový zážitok z Apple produktov do novootvorenej predajne v bratislavskom Avione

iStores, najväčší predajca produktov Apple na Slovensku, otvára 22. marca 2024 v bratislavskom Avione prvú predajňu Apple Premium Partner (APP), ktorá je svojím konceptom, úrovňou služieb a zákazníckym zážitkom doposiaľ najbližšie k predajniam Apple Store. Jediný priestor svojho druhu na Slovensku ponúkne na ploche 250 m2 nielen širokú škálu produktov Apple, ale aj kompletný servis, poradenstvo a unikátnu zákaznícku skúsenosť prostredníctvom školení a workshopov v jedinečnom interiéri s prémiovým vybavením.