Apple uvoľnil šiestu beta verziu iOS 11.3 pre developerov

Apple v piatok uvoľnil šiestu beta verziu nadchádzajúcej aktualizácie iOS 11.3 pre developerov, ako inak na testovacie účely.

Táto beta prišla po štyroch dňoch od vydania piatej beta verzie a takmer mesiac od vydania iOS 11.2.6, aktualizácie, ktorá bola smerovaná na opravu chyby, pri ktorej iPhone či iPad zasekol akonáhle bol do textu vložený indiánsky znaky z reči Telugu.

Registrovaný developeri si môžu novú betu iOS 11.3 stiahnuť z Apple Developer Center alebo pomocou over-the-air technológie, samozrejme s nainštalovaným adekvátnym profilom.

iOS 11.3 je veľkou aktualizáciu, ktorá prináša radu nových funkcií ako napríklad Správy v iCloude (pre šetrenie miesta a synchronizáciu správ medzi zariadeniami), ARKit 1.5 (nová verzia ARKitu, ktorá je schopná lepšie a presnejšie zmapovať tvarovaný povrch, rozpoznať obrazy a umiestniť objekty na vertikálne povrchy ako sú steny).

Na scéne sa objavia aj štyri nové Animoji pre iPhone X (drak, medveď, lebka a lev). V aplikácií Zdravie pribudne nová funkcia Health Records (Zdravotné záznamy), ktorá zozbiera všetky zdravotné záznamy a umiestni ich na jedno prístupné miesto.

Od druhej bety iOS 11.3 sa v systéme objavila nová funkcia “Battery Health”, ktorá ponúka užívateľom bližšie informácie o batérií v zariadení. Prvé bety iOS 11.3 a tvOS 11.3 obsahovali podporu pre AirPlay 2 funkcie, ktoré umožňovali prehrávať audio na viacerých zariadeniach Apple TV. Bohužiaľ táto funkcia bola v ďalšej beta verzii iOS 11.3 a tvOS 11.3 odstránená.

Ďalšie funkcie iOS 11.3 zahŕňajú “For You” sekciu v Apple News, ktorá zobrazí top videá dňa, podporu pre Advanced Mobile Location (AML) pre lepšie lokalizovanie zariadenia osoby, ktorá je v tiesni, viac informácií o veľkosti aktualizácie apky a softvérovú autentifikáciu pre HomeKit.

iOS 11.3 bude pre verejnosť dostupný niekedy na jar tohto roku a nakoľko je jar za dverami (20.marca), môže nám čoskoro v nastaveniach svietiť odznak upozorňujúci na aktualizáciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.