Apple plánuje veľký streamovací balíček s hudbou, magazínmi aj video obsahom

Objavili sa nové detaily ohľadom streamovacích plánoch Applu. Pripravované televízne seriály by mohli byť súčasťou balíka služieb.

Podľa denníka The Information plánuje spoločnosť už budúci rok predstaviť svoju vlastnú verziu nedávno odkúpenej služby Texture, ktorá ponúka za mesačné predplatné prístup k stovkám digitálnych magazínov. Spojiť by sa mala s Apple News, čím by vznikla jednotná služba na predplatné novín, správ a časopisov.

Čo je však zaujímavejšie, Apple by túto službu v budúcnosti rád ponúkol ako balíček spolu s Apple Music a taktiež zatiaľ neohlásenou video službou pripomínajúcou Netflix. O zmluvách ohľadom televízneho obsahu a kreatívnych partnerstvách s Applom sa píše už snáď dva roky, prvé reálne produkcie by sa pritom mali dostať na svet niekedy začiatkom budúceho roka.

Apple by mal každú z troch služieb poskytovať aj samostatne, ako balíček by však mali vyjsť výhodnejšie. Koľko však bude služba stáť, už správa neuvádza. Pre porovnanie, Apple Music je u nás dostupná za 6 eur mesačne (v zahraničí ide o vyššiu sumu, približne 10 dolárov), konkurenčný Netflix stojí v priemere 10 eur mesačne a odkúpená služba Texture na americkom trhu rovnako stála 10 dolárov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.