Apple Pencil pre iPhone – áno alebo nie?

Podľa aktuálnych dohadov z Ázie bude pár nových iPhonov podporovať Apple Pencil. Lacnejší LCD model však nie.

Kto chce stylus na iPhone? Podľa Steva Jobsa nikto, no časy sa menia. Nedávno predstavený Galaxy Note 9 znova pripomína, že po smartfónoch s dotykovým perom je dopyt, aj keď takáto cieľovka je určite v menšine. V menšine sú však aj umelci a grafický profesionáli, pre ktorých je určený iPad Pro.

Ostatne, Jobsov často citovaný (a často vytrhovaný z kontextu) koment pri predstavovaní prvého iPhonu je z roku 2007. Z doby, kedy trhu vládli BlackBerry a rezistívne displeje, ktoré sa bez stylusu ovládali len veľmi ťažko. Pencil je trochu v inej pozícii, no či dáva zmysel okrem iPadu aj na telefónoch, je už trochu iná otázka.

So správou prišiel taiwanský Economic Daily News, ktorý je novinkami o Apple hardvéri známy, no zďaleka nie úplne spoľahlivý. A správy o podpore Pencil na iPhonoch sa periodicky objavujú už od jej vydania pred troma rokmi. Vzhľadom na to, ako sa tie isté technológie v ekosystéme Applu postupne rozširujú aj na ostatné produkty, by to však ani nikoho neprekvapilo.

Apple Pencil na iPhone zrejme nebude pre každého. Použitia by sa však našli. Zdroj: phonearena.com

Dáva ale digitálna ceruzka na iPhone zmysel? Väčšine používateľov je predstava čmárania na mobil v ruke asi cudzia, keď však vezmeme do úvahy čoraz väčšie displeje telefónov (nový „iPhone X Plus“ bude mať vyše 6 palcov), slúžiť kľudne môžu ako prenosné zápisníky na poznámky či rýchle skicovanie. Z pohľadu Applu a predajov príslušenstva asi taktiež ide o jednoznačný krok – ak ich v tom teda nelimituje technológia. 

Samsung zožal úspech so svojim S Pen, to je však omnoho menšie a odkladá sa priamo do telefónu. Je pravda, že aktuálna Pencil je pre telefóny pomerne veľká, predstaví však Apple jej menšiu verziu? Skôr nie. No úprimne, keď Applu nevadí, ako pri nabíjaní priamo z Lightning portu trčí veľká ceruzka, asi ho nebude trápiť ani keď vám bude podopierať iPhone.

Zdroj: YouTube/EverythingApplePro
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.