Apple Music príde na Amazon Echo, ešte pred Vianocami

Amazon dnes oznámil, že ich Echo reproduktory budú podporovať novú hudobnú službu. Prekvapivo ide o Apple Music.

Mesiac po tom, ako Amazon sprístupnil svoje Music Skill API pre Alexu, sa na smart reproduktoroch spoločnosti objavuje jeden z jeho najväčších konkurentov. Apple sa totiž s Amazonom bije nielen na poli streamovacích služieb, ale predovšetkým so svojim vlastným inteligentným reproduktorom. 

Echo je bezpochyby najúspešnejším produktom stále pomerne novej produktovej kategórie a HomePodu sa na druhú stranu príliš nedarí. Po komplikovanom launchi o ňom Apple stíchol a nové funkcie pridáva bez väčších fanfár. Stále je oficiálne dostupný len na zopár trhoch a začína sa hovoriť aj o menšej a lacnejšej verzii. 

amazon echo
Echo od Amazonu je najobľúbenejším smart reproduktorom na trhu. Aj vďaka Alexe.

Za sprístupnením Apple Music na Echo platforme však môže stáť nedávna dohoda medzi technologickými gigantmi. Začiatkom mesiaca totiž Amazon súhlasil so spustením predaja nových vlajkových lodí, iPhone XS a XS Max, ktoré doteraz na jednom z najväčších predajných portálov chýbali. 

Apple si taktiež presadil pre nich veľmi výhodne pravidlo, podľa ktorého už Apple produkty na Amazone nebudú môcť ponúkať spoločnosťou neautorizovaní predajcovia. Žeby Amazon na oplátku požadoval sprístupnenie hudobnej služby? Zaujímavé je, že HomePod na portáli ani naďalej nenájdeme.

„Alexa, play Despacito.“

Apple Music sa na reprákoch Echo objaví v predsviatočný týždeň začínajúci 17. decembra. Na jej sprístupnenie bude stačiť povoliť špeciálny Apple Music skill v iOS apke Alexa. 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.