Apple končí s podporou pre formát iTunes LP

Apple tento mesiac skončí s pomerne málo známym formátom iTunes LP. Staré a zakúpené albumy budú však dostupné aj naďalej.

iTunes LP je program, ktorý Apple spustil ešte v roku 2009. Umožňuje interpretom ku svojim digitálnym albumom na iTunes pridávať dodatočný multimediálny obsah ako videá, fotografie, texty piesní, či obrázky, podobne ako pri obale fyzického nosiča.

itunes lp

Spoločnosť pre server The Verge potvrdila, že od budúceho mesiaca už nebude prijímať nové albumy s iTunes LP funkcionalitou. Existujúce albumy v tomto formáte budú aj naďalej dostupné na predaj a rovnako nezmiznú ani žiadne už vami zakúpené albumy. Tie si budete môcť opätovne stiahnuť z cloudu.

Funkcia nikdy nebola v iTunes práve prominentnou a s pomalým odklonom od predaja hudby dáva zmysel, že ju Apple ruší. Množstvo podobného obsahu – napríklad fotky a videá interpretov a texty piesní, už môžeme nájsť ako súčasť Apple Music. A v budúcnosti by sa jeho množstvo malo len rozšíriť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.