Ako sa zapojiť do tvOS Beta Programu

Apple už nedáva užívateľom možnosť zapojiť sa len do testovania operačných systémov iOS a macOS. Nové verzie operačných systémov môžu testovať aj užívatelia Apple TV, a je to prekvapivo jednoduché.

Na rozdiel od inštalácie beta softvéru na svoj Mac alebo iOS produkt pri Apple TV netreba riešiť prakticky nič cez web. Všetko totiž môžete spraviť priamo z pohodlia pohovky. Podmienkou je hlavne to, aby ste boli prihlásení k svojmu Apple ID. Ale keďže Apple TV používate, predpokladám, že návod na prihlásenie sa k svojmu účtu netreba predstavovať. Môžete sa ale uistiť, či ste prihlásení k svojmu účtu a to buď v nastaveniach alebo cez iTunes Store.

Keď sme teda rozhodnutí, že chceme testovať nový tvOS (dostupný iba pre Apple TV 4. generácie a Apple TV 4K), spravíme nasledovné:

  1. Otvoríme Nastavenia
  2. V sekcii Systém otvoríme možnosť Aktualizácia systému
  3. V závislosti od internetového pripojenia by sa tu mala objaviť tretia položka: Získavať aktualizácie betaverzií
  4. Tu stačí potvrdiť, že sa chcete zúčastniť beta programu, prečítate si podmienky používania (tlačidlo Legal) a odsúhlasíme. Následne treba potvrdiť inštaláciu novo dostupnej verzie tvOS a to isté môžeme vykonať vždy, keď bude k dispozícii nová beta. Ak máme nastavené automatické updaty, k budúcim updatom by malo dôjsť bez upozornenia.

Pretože neexistuje aplikácia Feedback Assistant pre Apple TV, spätnú väzbu k systému tvOS 12 je možné napísať cez svoje iOS zariadenie, za predpokladu, že aj na ňom testujete nový operačný systém. Prv, než sa ale rozhodnete testovať tieto operačné systémy, zvážte, či vám to stojí za riziká spojené s testovaním nedokončeného softvéru. Zahŕňať to môže sekanie, rôzne chyby (napríklad, že vám začne prehrávať iný film) alebo dokonca možnosť znefunkčnenia zariadenia.

Apple TV Beta Program

UložiťUložiť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.