6.1-palcový iPhone si môže požičať displej od LG G7

Ak je aj na tohtoročných špekuláciách niečo pravdy, potom by sme sa mali dočkať na jeseň/podzim troch nových modelov iPhonu. Headlinerom by mal byť model X vo dvoch veľkostiach a sekundovať by mu mal lacnejší model v lacnejšom prevedení.

Práve tento lacnejší model možno pokladať za nástupcu iPhonu 8, ale s niekoľkými badateľnými rozdielmi. V prvom rade by mal telefón podobný tvar ako iPhone X, čím by sa Apple vo svojom line-upe nadobro zbavil hranatých displejov. Treba však zabudnúť na OLED technológiu. Podľa skorších správ by malo ísť o tvarovaný LCD displej. Server Business Korea sa dokonca domnieva, že takýto displej je už na trhu.

Portál vraví, že nový 6.1-palcový iPhone by mal ponúknuť rovnaký MLCD+ displej, aký ponúka LG G7 ThinQ. Jedná sa o vylepšenú revíziu LCD, ktorá sa vyznačuje predovšetkým vyšším jasom a nižšou energetickou spotrebou oproti IPS panelu. Technológia dosahuje vyšší jas vďaka tomu, že zatiaľ čo tradičné LCD displeje majú tri sub-pixely (R,G,B), MLCD+ displej obsahuje ešte štvrtý subpixel – biely. Displej na smartfóne od LG dosahuje 1 000 nitov a podporuje plný DCI-P3 farebný rozsah, vďaka čomu spĺňa parametre pre podporu HDR10. Pre porovnanie, displej iPhonu X dosahuje maximum 804 nitov.

Telefón by podľa doterajších informácií mal tiež ponúknuť len hliníkový rám namiesto oceľového a tiež by mal absentovať 3D Touch. Ten by mal byť tým pádom dostupný iba na telefónoch iPhone X2 a iPhone X2 Plus, ktoré sa budú predávať zrejme za ceny 899 a 999€.

iPhone X

komentáre
  1. Co je na tom na facepalm? iPhone X2 dostane touch ID ako doplnok k nedokonalemu Face ID, a lacnejšia varianta bude mať lepší display ako doteraz. A cena bude nizsia.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.