Ming-Chi Kuo: Nový 259-dolárový iPad bude podporovať Apple Pencil

V momente, kedy sa na svet dostala Apple Pencil, viacerých ľudí zamrzelo, že je toto skvelé príslušenstvo kompatibilné iba s iPadom Pro. To sa ale môže čoskoro zmeniť.

Analytik Ming-Chi Kuo totiž vraví, že ceruzku bude podporovať aj nový 9.7-palcový iPad. Ten má byť ohlásený už budúci týždeň na evente, ktorý sa koná na vysokej škole v Chicagu. Špekulácie o možnom zameraní na Apple Pencil a iPad rozpútal vzhľad pozvánky, ktorú Apple rozposlal médiám. Podľa výroku jedného z najrenomovanejších analytikov zo sveta Applu to vyzerá, že špekulácie sa ukážu ako pravdivé.

Apple March 27 Event

Nový iPad by mal byť totiž výrazne lacnejší oproti terajšiemu modelu a mal by stáť len 259 dolárov, čím by sa z neho stal najlacnejší tablet v ponuke Applu. Za atraktívnu cenu môžu navyše jeho užívatelia čakať 9.7-palcový Retina displej. Vzhľadom k veľmi nízkej cene je ale zrejmé, že iPad bude mať kompromisy – napríklad slabý zadný fotoaparát alebo starý hardvér. Na druhú stranu by mal podporovať Apple Pencil a Kuo verí, že vďaka tomuto kroku predaje za rok 2018 vzrastú na 9 až 10 miliónov.

Samotný krok by tiež mohol konečne zvrátiť trend klesajúcich predajov tabletov. Hoci sa tabletom Applu darí výrazne lepšie než konkurencii (Samsung im už napríklad venuje minimum pozornosti), predaje iPadov tiež nie sú najlepšie. Dôvodom je ako cena, tak skutočnosť, že užívateľom jednoducho stačia modely, ktoré už majú – nedošlo k žianemu výraznému posunu a aj keď si už na iPade mini prvej generácie nezahráte nové hry, Safari či Facebook tu viete ešte stále používať. No možnosť používať profesionálne pero na tablete s atraktívnou cenou môže spôsobiť, že čoskoro bude Apple hlásiť rekordné čísla predajov.

9.7-inch iPad

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.