Apple Developer Academy sa stala “životnou príležitosťou”

Prvá iOS Developer akadémia spoločnosti Apple bola otvorená v októbri 2016 v meste Neapol v Taliansku. Ponúka 200 študentom praktické schopnosti a skúsenosti, ktoré im pomôžu premeniť ich nápady na aplikácie v realitu a zároveň ich dostať do App Store. 

Jedným z týchto študentov je aj mladý Lucio, ktorý opustil Neapol a presťahoval sa do Spojeného Kráľovstva aby si našiel zamestnanie v technologickom obore. Avšak veľmi rýchlo sa presťahoval späť, keď sa dopočul, že Apple otvoril svoju akadémiu práve v tomto meste. The Independent uviedol, že akonáhle sa Lucio prihlásil do akadémie, opustil svoju prácu v Starbucks, aby sa mohol naplno venovať štúdiu. Cítil, že to je riskantné rozhodnutie, ale našťastie prešiel všetkými testmi a pripojil sa do prvého ročníku.

Lucio opísal akadémiu ako “šancou jeho života” a po takmer 8 mesiacoch štúdia oznámil, že by “maximálne odporúčal” túto skúsenosť každému, kto plánuje prísť z ktoréhokoľvek konca sveta.

“Podstupoval som riziko, ale toto bola moja životná šanca,” hovorí Lucio. Pokúšal sa študovať už aj na univerzite, avšak zistil, že univerzita sa nesústredí na študentov zážitok, riešenie aktuálnych problémov a prácu s ostatnými ľuďmi.

Časopis The Independent vysvetľuje, prečo Developer akadémia spoločnosti Apple spravila z Neapolu atraktívne mesto pre mladých ľudí po tom, čo trpelo “vymytými mozgami” kvôli rapídnemu industriálnemu poklesu.

“Ak tu ostanete, stanete sa súčasťou ekosystému, ktorý bude neustále trénovať developerov.” Takto definoval štúdium Giorgio Ventre, profesor Univerzity of Naples Federico II. “Toto je niečo čo môžete potrebovať, keď si budete chcieť otvoriť spoločnosť. Ak sa nechcete spoliehať iba sami na seba – ale chcete sa spoliehať aj na schopnosti, budete musieť pomôcť svojej spoločnosti rásť. Ak tu ostanete, môžete tieto schopnosti nájsť.”

Apple akceptuje prihlášky do druhého ročníku až do 31. mája. Samozrejmosťou je aj štipendium a každý prijatý študent získa zdarma MacBook a iPhone na používanie počas tohto jednoročného programu. Akadémia bude do nového akademického roku prijímať približne 400 študentov. Teda dva krát viac ako minulý rok. Program je otvorený pre študentov z celého Talianska a celého sveta. Apple nabáda developerov zo Spojeného Kráľovstva a ostatných krajín aby sa prihlásili a mali tak možnosť pracovať s rozdielnymi skupinami ľudí.

Minulý rok Apple oznámil, že očakáva rozšírenie svojho Developer Academy programu do ostatných krajín po celom svete a neskôr v budúcnosti do celého sveta.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.