Designed for – Apple propaguje prístupnosť svojich zariadení

Apple na svojom YouTube kanáli zverejnil sériu siedmich krátkych filmov, ktoré demonštrujú, ako rôzny ľudia využívajú možnosti prístupnosti zabudované do iOS zariadení.

Zoznámime sa napríklad so slepým hudobníkom Carlosom, ktorý pomocou VoiceOveru propaguje svoju kapelu na sociálnych sieťach, alebo Shane, učiteľku hudobnej, ktorá využíva svoj špeciálny načúvací prístroj spárovaný s iPhonom.

Celkovo si môžete pozrieť sedem rôznych videí, každé z nich pritom ukazuje každodenný život ľudí s rôznym postihnutím. Nájdete ich na oficiálnom YouTube kanáli Applu.

Pri príležitosti včerajšieho Svetového dňa na podporu prístupnosti (Global Accesibility Awareness Day) si taktiež Tim Cook sadol na kávu v Apple campuse s trojicou YouTuberov. Rozprával sa s nimi predovšetkým o tom, ako im Apple produkty pomáhajú s ich postihnutiami a ako samotný Apple berie takéto technológie. Všetky tri rozhovory si môžete pozrieť nižšie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.