Ako zareagoval Google, Viber a Airbnb na Trumpov moslimský ban?

S čerstvým rozhodnutím prezidenta Donalda Trumpa sa nestotožňuje množstvo nadnárodných firiem, ktoré predávajú svoje produkty a služby po celom svete. Medzi nimi nájdeme aj také ako Google, Viber alebo Airbnb. Tieto a mnohé ďalšie vyšli v ústrety ľuďom, ktorí sa dostali na Trumpov blacklist.

Viber sa rozhodol poskytnúť obyvateľom týchto krajín bezplatné telefonovanie cez službu Viber Out medzi USA a 7 moslimskými krajinami. Viber Out je pritom funkcia, ktorá umožňuje ľuďom telefonovať buď na mobily alebo na pevné linky, podobne ako to umožňuje Skype. Za normálnych okolností je spoplatnená, no v tomto prípade Viber urobil výnimku. Chce tak pomôcť ľuďom, ktorým prezident Trump odoprel prístup do USA, kvôli čomu mnohí ostali zaseknutí na letiskách.

Airbnb sa rozhodlo taktiež vyjsť v ústrety poškodeným osobám a poskytuje bezplatné ubytovanie pre každého, kto sa kvôli zákazu nemôže vrátiť do USA. Google pre zmenu prispel 2 milióny dolárov organizáciám, ktoré majú za cieľ pomáhať imigrantom. Túto čiastku hodlá Google navýšiť o ďalšie 2 milióny s pomocou zamestnancov. Šéf Applu, Tim Cook, sa vo firemnom e-maili rozhorčil a vyjadril sa, že ban predstavuje problém. Mimo iného totiž postihol aj niektorých zamestnancov Applu, ktorí pochádzajú z týchto krajín.

komentáre
  1. Vtipný článek. Viber daroval hovory, Airbnb ubytování, Google peníze a Tim Cook se rozhořčil :-D Obsah sdělení raději nekomentuji.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.