WWDC17: Apple predstavil watchOS 4

Inteligentné hodinky od Applu sú najpopulárnejšie a najpredávanejšie a aj to je pre Apple motivátorom k tomu, aby predstavil nový operačný systém watchOS 4.

Jeho prvou novinkou je trojica nových živých ciferníkov pre Apple Watch. Ponuka ciferníkov sa na Apple Watch od predstavenia prvého modelu prakticky nezmenila – maximálne došlo k odstráneniu jedného, na ktorý zrovna prvá generácia hodiniek nebola pripravená po hardvérovej stránke.

Trojicou nových ciferníkov sú Kaleidoscope (dá sa meniť s hodinkami), Toy StorySiri Watchface. Práve táto je významná, pretože ukazuje vždy najčerstvejšie informácie na základe polohy a času, plus umožňuje sa prepínať medzi jednotlivými notifikáciami.

watchOS 4 New Watchfaces

Upgradom si prešli aj niektoré aplikácie – Aplikácia Activity dostala nové notifikácie spojené so získavaním športových achievementov. Takisto po získaní nejakého achievementu sa zobrazí nová animácia. S aktivitou je spojená aj aplikácia Workout, ktorá si prešla redesignom.

watchOS 4 Siri Watchface

Po novom má jednoduchšie UI a podporuje nové typy cvičení – Pool Swim, ktorý sa aktivuje automaticky po tom, ako človek začne plávať vo vode s hodinkami. Samozrejme je táto funkcia určená skôr pre Apple Watch Series 2, ktoré majú vodotesnosť do 50 metrov. Druhým novým typom cvičenia bude High Intensity Interval Training určený pre tých, ktorí sú pri fitnes aktivitách “vo svojom živle”.

watchOS 4 Workout App

Apple myslel aj na rôzne nezrovnalosti medzi údajmi, ktoré sa pri cvičení v posilňovniach zobrazujú na hodinkách a na tamojších prístrojoch. Preto Apple uzavrel dohodu s firmami LifeFitness, Cybex, Matrix, TechnoGym, Schwinn, Star Trac a StairMaster. Ich stroje disponujú NFC a práve cez to bude možné zosynchronizovať údaje z rotopedov, stacionárnych bicyklov a ďalších strojov do Apple Watch. Funkcia sa prejaví naplno až na jeseň, keď bude systém watchOS 4 dostupný pre všetkých.

watchOS 4 Workout Sync

Nakoniec si Workout prešiel príjemnou aktualizáciou, ktorú ocenia tí, ktorí pri cvičení robia dve a viac aktivít. Vďaka novému UI je prepínanie sa medzi jednotlivými aktivitami oveľa rýchlejšie a dá sa k nim pristupovať ihneď. Rovnako tak sa dá cez Workout aplikáciu ovládať aj hudba. A keď už spomínam hudbu, tak Apple Music aplikácia získava prerobený Cover Flow. Podobne bude vyzerať nový Dock prepínač aplikácií.

watchOS 4 beta je dostupná už dnes pre vývojárov, na jeseň bude dostupná aj verzia pre verejnosť.

watchOS 4 Music Cover Flow

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.