Ako vyzerá obal, v ktorom Apple skrýva prototypy nových iPhonov?

Každému vydaniu nového iPhonu predchádza niekoľko mesiacov úporného testovania, úprav a pokusov. Pred tým, než sa dostane do rúk zákazníkov, precestuje prototyp stovky kilometrov medzi Kaliforniou a výrobnými partnermi v Číne.

Aby sa pri transporte zabránilo nechceným únikom, využíva Apple špeciálny obal, ktorý spoľahlivo zakryje väčšinu zovňajšku telefónu. Samozrejme, eventuálnym únikom sa zabrániť nedá, čo dokazuje aj profesionálny “leaker” Sonny Dickson, ktorý pravidelne prináša zábery nepredstavených telefónov. Prednedávnom však, celkom ironicky, leakol zábery práve takéhoto tajného obalu.

iphone prototyp obal

Prototyp iPhonu po svete cestuje v hrubom čiernom obale, prelepený bezpečnostnou páskou, ktorá zabezpečuje, že cestou nebol otvorený. Spolu s telefónom putuje aj akýsi “pas”, ktorý zaznamenáva všetky testy a kontroly, ktorými iPhone prešiel.

Zakaždým, keď sa otestuje istý komponent, či súčasť smartfónu, výsledky sa zdokumentujú v priloženej tabuľke, spolu s iniciálkami zodpovednej osoby. Po prejdení všetkými testami je telefón spolu so svojim pasom odoslaný späť do Cupertina. Kvôli prehľadu má každý takýto prototyp vygravírovaný QR kód na zadnej strane.

iphone prototyp pas

Ako však vieme, ani takéto ohľady nezabránia úniku fotografií a technických špecifikácií. Každý rok sme niekoľko mesiacov svedkami nespočetného množstva fotografií, obvykle začínajúc niekedy na jar.

Okrem toho si asi každý spomenie na “barový incident” v roku 2010 kedy inžinier spoločnosti v podniku stratil prototyp iPhonu 4 prezlečený ako iPhone 3GS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.