Operátori zvažujú natívnu podporu pre Apple TV

Čo sa týka Apple TV a dostupnosti televízneho obsahu, veľa vody sa zatiaľ nenamútilo ani v USA. Apple má stále ťažkosti zabezpečiť potrebné zmluvy s poskytovateľmi a pri sledovaní televízie sa tak používatelia musia spoliehať na aplikácie konkrétnych televízií.

Na Slovensku je situácia neprekvapivo o niečo zložitejšia, napriek tomu môže majiteľom novej Apple TV svitať na lepšie časy. Niekoľko poskytovateľov už vlastné aplikácie pre ATV ponúka, menovite napríklad Antik a vyzdvihnúť taktiež musíme kvalitnú aplikáciu od RTVS, ktorá umožňuje livestream vysielania a taktiež internetový archív programov z vlastnej tvorby.

RTVS Apple TV
RTVS aplikácia pre tvOS.

Podľa Živé.sk však aplikáciu pre Apple TV, prípadne Chromecast od Googlu pripravujú, alebo minimálne aspoň zvažujú aj ostatní operátori. Patrí medzi ne Orange, DSi Data, O2, Satro, Swan a Slovanet.

Konkrétnu podporu pre Apple TV zvažuje Orange, zatiaľ čo oficiálne potvrdená je pri DSi DataSatro, ktorí už tvOS aplikáciu testujú. Ostatní sa sústreďujú len na Chromecast.

UPC zatiaľ poskytuje len službu Horizon Go pre iOS zariadenia a jediným spôsobom, ako ju dostať na set-top box od Applu je pomocou AirPlay streamovania. Natívna tvOS aplikácia chýba. Bližšie plány taktiež nezverejnil Telekom, ktorý poskytuje jednu z najväčších televíznych služieb Magio.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.