V Španielsku sa objavili vozidlá Apple Maps

Od roku 2015 využíva Apple LIDAR-om vybavené mapovacie vozidlá, aby pre svoje Mapy získal aj fotografie ulice. Apple opäť za posledné dva roky rozširuje oblasti, kde získava údaje a podľa stránok spoločnosti sa autá z Apple Maps dostali aj do Španielska. 

Apple zvyčajne označuje krajiny a mestá po celom svete, v ktorých sa vozidlá nachádzajú. Od 3. júla do 13. augusta bude Apple zbierať dáta v španielskej provincii Biscay, Arratia-Nerbioi, Busturialdea, Durangaldea, Enkarterri, Greater Bilbao, Lea Artiba a Uribe-Kosta. Apple taktiež zbiera údaje v nových oblastiach v Veľkej Británii, Francúzku, Taliansku a v niekoľkých štátoch v USA. Podľa informácií sa v týchto miestach vozidlá objavili už aj v minulosti a nie len vo vyššie uvedených dátumoch. Avšak zdá sa, že zber dát  vo Vermonte, Rhode Islande a Novom Hampshire v Spojených Štátoch je novinkou.

Podľa stránok podpory Apple by mali byť zozbierané informácie mapovacích vozidiel použité na vylepšenie Apple Maps. Či má Apple s týmto dátami aj nejaký iný zámer zatiaľ nie je známe. Keďže Apple sľúbil, že bude cenzurovať tváre a poznávacie značky, vznikla špekulácia, ktorá hovorí o akejsi Street View verzii Apple. Analytik Neil Cybart má za to, že získané dáta by mohli pomôcť ďalšiemu projektu na ktorom Apple pracuje. Presnejšie na systéme autonómneho vozidla.

Za posledné dva roky precestovali mapovacie vozidlá Apple viac ako 30 štátov v USA a mnohé ďalšie krajiny ako je Veľká Británia, Írsko, Taliansko, Francúzsko a Švédsko.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.