Unikajú ďalšie informácie o iPhone 8, ohľadom dizajnu si však stále odporujú

Včera sa na internet dostali v poradí už druhé nákresy pripravovaného iPhonu 8. Opät ukazujú Touch ID na zadnej strane a spolu s ním aj hliníkové telo. Zrejme však ide len o jeden z mnohých modelov.

Nákres pochádza od renomovaného leakera Sonnyho Dicksona a na rozdiel od doterajších informácií zobrazuje klasické hliníkové telo. Do šasi sú vyrezané dva otvory, prvý pre po novom vertikálne umiestnenú duálnu kameru a druhý hneď pod nahryznutým jablkom – pravdepodobne určený na senzor odtlačkov prstov.

Len deň predtým server Bloomberg potvrdil, že nový iPhone 8 bude pozostávať zo sendvičového dizajnu zo skla a oceľového rámiku, rovnako ako obľúbená štvorka. Jediné, na čom sa všetky leaky zhodujú, je veľký OLED displej, ktorý obsadí celú prednú stranu zariadenia, vertikálne umiestnená zadná kamera a nová “3D” predná kamera.

iPhone concept glass stainless steel
Koncept skleneného tela s kovovým rámikom. Zdroj: Mac Otakara

Apple chcel Touch ID integrovať priamo do displeja, narazil však na technické problémy a je možné, že nestihne takéto riešenie včas posunúť do masovej produkcie. Podľa všetkých zdrojov však spoločnosť stále testuje viacero modelov líšiacich sa nielen umiestnením Touch ID, ale aj použitými materiálmi.

No ktovie, možno ide zo strany Cupertina len o snahu zaplaviť médiá falošnými informáciami a v septembri sa usmievajúci Tim Cook opýta “Snáď ste si nemysleli, že dáme Touch ID na zadnú stranu?” Uvidíme už v najbližších mesiacoch, keď iPhone definitívne vstúpi do masovej výroby.

Unikli prvé iPhone 8 rendery, ukazujú Touch ID na zadnej strane

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.