tvOS 11 beta 7 ukrýva súbory z novej Apple TV

The new Apple TV set-top box is displayed after a product announcement in San Francisco, California, U.S., on Wednesday, Sept. 9, 2015. Apple Inc. unveiled a wide-ranging lineup of new products, including updated iPhones, a revamped TV set-top box for playing games and watching videos, and a bigger iPad designed for business customers. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images

Apple dnes vydal novú, v poradí už siedmu betu tvOS 11 pre vývojárov. Táto beta je zatiaľ dostupná pre Apple TV 4. generácie, zdanlivo však nie je určená len pre ňu. Obsahuje totiž zmienky o novom modeli, ktorý môže byť predstavený už budúci mesiac.

V súboroch operačného systému sa nachádza trojica obrázkov, ktoré sú určené pre zariadenie s označením J105a. Toto meno dnes nevyužíva žiadne zariadenie, za zmienku ale stojí že o ňom informoval Bloomberg už vo februári/únoru tohto roku. Nová generácia Apple TV by tak mohla byť predstavená už tento rok, možno po boku nového iPhonu, a prinesie dvojicu zaujímavých noviniek, ktoré ocenia viacerí, ktorí chcú pomaly meniť televízor za novší.

tvOS 11 beta 7 J105a Apple TV Reference

Nová Apple TV podľa starších zmienok disponuje podporou pre 4K Ultra HD rozlíšenie, čo sa premietne aj v ponuke iTunes Store. V ňom sa už skôr objavili zmienky o možnosti kúpy filmov v 4K UHD rozlíšení a dokonca to vyzeralo, že ak mal niekto zakúpený film vo Full HD, automaticky sa mu mala odomknúť aj 4K verzia. Či to tak naozaj bude alebo šlo len o experiment, uvidíme neskôr.

Viaceré zmienky vrátane tej najnovšej však potvrdzujú ďalšiu skvelú vychytávku – HDR10. Táto technológia, ktorú niektorí dokonca označujú za významnejšiu, než 4K UHD, rozširuje farebné spektrum, vďaka čomu je napríklad obloha vo filmoch alebo hrách realistickejšia, než pri non-HDR televízoroch. Nová Apple TV by tiež mala disponovať podporou pre Dolby Vision a nie je vylúčená ani podpora pre Dolby Atmos, hoci táto technológia len nastupuje.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.