Prvý pohľad na procesor Apple A11

Apple A11

Reálne nás od oznámenia nového iPhonu čaká len pár týždňov, avšak už teraz vieme o telefóne prakticky všetko. Okrem klasických leakov tomu tento rok dopomohol omlyom zverejnený firmvér reproduktoru HomePod, ktorý v sebe ukrýval informácie o novej Apple TV, iPhone 8 a aj o Apple Watch Series 3.

Na internete sa v posledných dňoch objavilo niekoľko komponentov, ktoré majú prináležať budúcej generácii telefónu iPhone. Ešte pred víkendom sa na internete objavili fotografie procesoru Apple A11, ktorý má byť obsiahnutý ako v špeciálnom modeli, tak v iPhone 7s a iPhone 7s Plus.

Detaily o novom procesore a o jeho výkone ešte nie sú známe, ale vieme že je vyrábaný pomocou 10nm FinFET procesu a jeho výrobu má na starosti TSMC. Pôvodne mal časť procesorov vyrábať aj Samsung, kvôli nestabilným vzťahom s Applom však nevyrobí ani jeden kus. Očakáva sa ale, že A11 bude výrazne výkonnejší oproti predošlým čipom, pretože vynechá 32-bitové polovodiče a nahradí ich 64-bitovými jednotkami.

Apple A11

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.