Syn obišiel Face ID na iPhone X svojej matky

Na internete sa objavilo nové video, v ktorom desať ročný chlapec odomyká iPhone X svojej matky, aj keď Face ID bolo nastavené na tvár matky. 

Rodičia Attaluah Malik a Sana Sherwani povedali, že ich syn Ammar Malik jednoducho zodvihol nový iPhone X svojej matky bez dovolenia a na ich prekvapenie odomkol telefón ako keby sa nič nestalo a na prvý krát.

Videli sme na YouTube videá, kde sa nový majitelia pokúšali oklamať Face ID a odomknúť zariadenie. Keď sme zariadenia dostali, nepokúšali sme sa o to. Všetko sa ale zmenilo 3. novembra. Sedeli sme v obývačke a nastavili sme si Face ID. Prišiel náš syn aby si telefón pozrel. Moja žena hneď zdôraznila, že sa do telefónu nedostane a nech ho nechá na pokoji. Ako je však ale u detí štandardom, spravia presný opak. Syn telefón zdvihol, otočil na seba a bez akýchkoľvek problémov zariadenie odomkol.

Andy Greenberg z WIRED odporučil Sherwani, aby si Face ID nastavila znova a zistila, či ho syn opäť prekoná. Sherwani poslúchla a nastavila s Face ID od znova, s tým, že sa už Ammarovi nepodarilo do iPhonu X dostať. Zaujímavosťou je, že keď si Sherwani nastavovala prvý krát Face ID v obývačke, nastavovala ho v tmavom prostredí, čo mohlo byť príčinou, prečo sa jej synovi podarilo zariadenie odomknúť.

Rodičia oznámili, že nikto z rodiny nezadal správne heslo po neúspešnom odomknutí pomocou Face ID. To je veľmi dôležité, pretože keď Face ID neodomkne zariadenie a nerozpozná užívateľa po niekoľkých pokusoch vyžiada si okamžite heslo, pričom TrueDepth kamera zaznamená po odomknutí tvár užívateľa, aby zvýšila spoľahlivosť Face ID.

Ak Face ID nerozpozná vašu tvár, no zhoda s vašou tvárou je vyššia ako určité percento a okamžite sa zadá správne heslo, Face ID vytvorí novú fotografiu a svoju databázu matematického prepočtu tváre užívateľa aktualizuje. Avšak Face ID túto fotku už nepoužije a vymaže, pokiaľ sa nebude tvár užívateľa s novou fotografiou tváre zhodovať. Tento proces umožňuje Face ID prispôsobiť sa a držať krok s dramatickými zmenami tváre užívateľa ako sú fúzy, vlasy alebo make-up.

Keďže vieme, že syn sa v danej situácií dostal k telefónu prvý krát a nevedel ani heslo, môžeme usúdiť, že Face ID sa nemal ako naučiť tvár syna.

Aj napriek vyššie uvedeným argumentom, nemôžeme povedať, že je Face ID v určitých podmienkach úplne odolné voči oklamaniu. Ak vás to vystrašilo, Apple odporúča používať iba heslo na získanie prístupu do zariadenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.