Surface po 6 rokoch prekonal iPad v prieskume spokojnosti

Agentúra J.D. Power si aj tento rok pripravila prieskum spokojnosti s tabletmi a tento ročník zamiešal karty. Kým po uplynulých 5 rokov vyhrával Apple, tento rok ho prekonal Microsoft.

Prieskum ukázal, že užívatelia tabletov Surface sú so svojimi tabletmi spokojnejší, než majitelia iPadov. V prieskume má každý výrobca možnosť získať 1000 bodov, Microsoft získal 855. Pre porovnanie Apple získal 849, čím sa vôbec poprvýkrát umiestnil ako druhý. Za ním vo veľmi tesnom závese nasleduje Samsung, s 847 bodmi.

Prieskum J.D. Power meral niekoľko faktorov. Medzi ne patrí výkon, jednoduchosť ovládania, funkcie, štýl a dizajn a cena. Microsoftu sa darilo najmä vďaka dizajnu a funkciám. Užívatelia často vyzdvihovali predinštalované aplikácie, internetové pripojenie (a funkcie okolo neho, ako napríklad kreslenie poznámok do prehliadaču Edge) a tiež vyzdvihli dostupnosť príslušenstva.

Surface Pro 4 vs iPad Pro

Veľmi veľkým plus je podľa štúdie všestrannosť, pre ktorú užívatelia Surface využívajú viac príslušenstva, než užívatelia iných tabletov. Za zmienku v tomto prípade stojí, že Surface Pen užíva 48 užívateľov, čo je vysoko nad priemerom v segmente – 27%. Takisto klávesnicu využíva 51% užívateľov, priemer je však len 14%. Užívateľov tiež teší veľkosť interného úložiska a vonkajšie porty.

Majitelia Surface sú podľa prieskumu mladší než majitelia konkurenčných tabletov a je pre nich prednostná produktivita. Surface podľa štúdie porazil iPad aj v rozmeroch, kvalite materiálov a vzhľade. Celkovo sa tejto štúdie zúčastnilo 2238 majiteľov tabletov, ktorí ich vlastnia menej ako rok. Prieskum trval od októbra do decembra 2016.

JD Power Tablet Study

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.