Prince je odteraz dostupný na Apple Music, Spotify a ďalších službách

Prince a jeho rozsiahly katalóg sa po včerajších hudobných oceneniach Grammy objavili na streamovacích službách, vrátane Spotify a Apple Music.

Princova hudba je opäť dostupná na streamovanie po 18-tich mesiacoch absencie, kedy bola exluzívne dostupná len na Jay-Zho službe Tidal. V lete 2015 Prince stiahol svoje nahrávky zo Spotify a zvyšku služieb v boji proti bezplatnému streamovaniu a neférovým podmienkam pre umelcov. Nešlo pritom z jeho strany o prvý krok voči voľne dostupnej hudbe. Známy bol aj agresívnym sťahovaním obsahu z YouTubu a iných online médií.

Necelý rok po jeho smrti však majitelia práv vyrokovali nové zmluvy s distribútormi a jeho Warner Bros. katalóg sa opäť sprístupnil predplatiteľom hudobných služieb. Vypočuť si tak môžete všetky jeho klasické albumy vydané medzi rokmi 1978 a 1996. Na Apple Music tiež nájdete hneď niekoľko rôzne zameraných playlistov, ktoré poslúžia ako prierez jeho rozsiahlou zbierkou.

Okrem Apple Music a Spotify sa môžu tešiť aj predplatitelia služieb Deezer a Google Play Music.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.