Prečo je problém s batériami v iPhone 8 Plus vážnejší, než by ste čakali

Samsung Note7 iPhone 8 Plus

Zhruba takto pred rokom sme sa mnohí zabávali na tom, ako sa Samsung snažil zúfalo zachrániť reputáciu Galaxy Note7. Telefóny, ktoré mnohí pokladali za najlepšie na svete a s týmto názorom sa dokonca stotožnili aj niektorí fanúšikovia Applu, vybuchovali jedna radosť, čo nakoniec donútilo spoločnosť ukončiť predaj.

Dalo by sa čakať, že podobný problém sa vo svete už nezopakuje. O to väčším prekvapením je, že sa práve rovnaký problém začína diať u Applu. Spoločnosť totiž v uplynulých dňoch začala predávať iPhone 8 Plus a práve noví majitelia začínajú hlásiť, že sa im telefóny zničoho nič nafukujú alebo v horšom prípade ich už tak rozbalia. Nafúknutá batéria je pritom na dosah explózii, k akej dochádzalo pri Note7.

Spočiatku to vyzeralo celkom optimisticky, skrátka objavil sa jeden-dva modely. Veď klasika, nič vážne. Lenže počet nafúknutých iPhonov 8 Plus sa zvyšuje a hlásia ich nielen užívatelia z Číny (kde je najvyššia šanca natrafiť na falošnú nabíjačku), ale aj v USA, Európe a ďalších častiach Ázie. A rastúci počet prípadov platil aj v prípade Galaxy Note7 – tam to tiež začalo jedným kusom.

Znovu sa tak otvára možnosť, že úrady a letiská zasiahnu proti Applu a dôjde napríklad k pozastaveniu predaja a zákazu nosenia iPhone 8 Plus do lietadla. Vadná batéria totiž predstavuje veľké nebezpečenstvo a hoci sa dnes len nafukujú, k tragédii chýba len rozbuška. Možno by niekto argumentoval, že to trochu preháňame, ale Apple si je veľmi dobre vedomý dôsledkov. Dokazuje to aj fakt, ako rýchlo začal Apple vyšetrovať celú kauzu. A stačí si to porovnať s tým, koľko týždňov trvalo, kým sa Apple priznal k afére Bendgate pri iPhone 6 Plus. Alebo ako Apple “odpinkal” ľudí pri škrabancoch na iPhone 5.

Apple si je vedomý, že kauza s batériami môže stáť jeho iPhone – 1) reputáciu 2) miliardy dolárov. A práve dôvod číslo dva je ten, prečo si už Apple nedovolí spať na vavrínoch a poučí sa z chýb konkurentov. Len to nevysvetľuje, prečo má iPhone 8 Plus údajne batérie od firmy Amperex Technology, ktorá ich vyrábala pre Note7…

iPhone 8 Plus Swollen Battery

komentárov
  1. Rony: Časť batérií pre Note7 vyrábal Samsung a druhú časť Amperex, no a práve na toho druhého menovaného sa mal pri iP8+ podľa správ obrátiť Apple.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.