iOS 11.1 beta 2 vracia podporu pre 3D Touch multitasking gestá

V druhej beta verzii nového operačného systému iOS 11.1, Apple “znovupredstavil” funkciu otvorenia správcu používaných aplikácií pomocou 3D Touch.

Funkcia bola odstránená počas beta testovania iOS 11 a následne nebola znovu reimplementovaná do oficiálnej (verejnej) verzie iOS 11. Vedúci softvérového oddelenia Apple, Craig Federighi prisľúbil, že táto funkcia “sa objaví v najbližšej aktualizácií”. V maili, ktorý odoslal čitateľovi MacRumors, Federighi napísal, že funkcia 3D Touch multitaskingu musela byť dočasne odstránená z iOS 11, kvôli technickým problémom.

Presné znenie Fedrihiho mailu vyzeralo takto:

Bohužiaľ sme museli dočasne odstaviť podporu tejto funkcie, kvôli technickým príčinám. Avšak funkcia sa opäť objaví v najbližšej aktualizácií iOS 11.x.

Ďakujeme (a ospravedlňujeme sa vzniknuté nepríjemnosti)!

Táto funkcia, pôvodne implementovaná do iOS 9, umožňovala užívateľom iPhonu s podporou 3D Touch po zatlačení na ľavú stranu displeja vyvolať správcu používaných aplikácií. Po odstránení tejto funkcie v beta verzii iOS 11 bolo mnoho užívateľov sklamaných, nakoľko odstránili jednoduchého pomocníka na prechádzanie medzi aplikáciami iba pomocou jedného zatlačenia na ľavú stranu displeja. To znamená, že pokiaľ máte, či už beta verziu alebo verejnú verziu iOS 11, jediná možnosť ako otvoriť správcu aplikácií je starý známy dvojklik na tlačidlo Domov.

iOS 11.1 beta 2 je aktuálne dostupná iba pre developerov. Verejní beta testeri by sa jej mali dočkať na konci tohto týždňa. Zatiaľ sa testovanie iOS 11.1 beta 2 nachádza vo svojich začiatok, takže nemôžeme s istotou povedať, kedy sa dočkáme verejného vydania iOS 11.1.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?