PlayLink umožní hrať párty hry na PS4 pomocou iPhonu

Podobne ako Microsoft, aj Sony predstavuje nástroje rozširujúce konektivitu medzi hernou konzolou a mobilom. Presnejšie na E3 predstavilo službu PlayLink pre iPhone, ktorá si nájde využitie obzvlášť pri párty tituloch.

PlayLink slúži prakticky ako interaktívny ovládač, vďaka čomu už Sony nemusí vyrábať samostatné doplnky pre hry typu Buzz! alebo SingStar. Posledné diely týchto hier vyšli ešte na PlayStation 3 a vyžadovali samostatný ovládač, ktorý bol pribalený k hre. Teraz ho už ale vďaka dotykovému displeju a mikrofónu na telefóne nie je treba.

Aplikácia PlayLink, ktorá bude dostupná zadarmo na stiahnutie cez App Store a Google Play, bude spočiatku podporovať 5 hier, ktoré zahŕňajú aj nový SingStar Celebration. K ďalším titulom patrí prehľadový kvíz Knowledge is Power a komediálne orientovaný That’s You! – Tento dostanú predplatitelia PlayStation Plus celkom zadarmo už 4. júla. Ďalšou hrou bude triler Hidden Agenda pre šiestich hráčov, ktorého dôležitou súčasťou je rozprávanie príbehu. Päticu uzatvára kolekcia minihier Frantics.

Ako sa to ale líši od služby Xbox SmartGlass? Najvýznamnejším rozdielom je možnosť fotiť selfie a kresliť obrazce, ktoré sa následne importujú do hry. A zatiaľ čo Microsoft prestal používať SmartGlass vo svojich hrách pred pár rokmi, Sony ho práve začína používať.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.