Oculus Rift na Macu len tak skoro neuvidíme

Hry na Macu sú dnes čoraz častejšie, situácia je však stále menej než ideálna. Okrem množstva PC titulov počítače od Applu napríklad stále nepodporujú najznámejší VR headset v podobe Oculus Rift.

Spoluzakladateľ Oculus, Nate Mitchell, sa v nedávnom rozhovore pre TechCrunch vyjadril, že podpora Oculus Rift pre Mac je momentálne v nedohľadne. Aj keď by spoločnosť v budúcnosti túto platformu rada podporovala a aj pre samotného Mitchella ide o dôležitú vec, integrácia pre Mac nie je v plánoch na najbližších šesť mesiacov.

“Chceme priniesť podporu pre Rift aj na macOS, nie je to však niečo, čo máme v pláne pre najbližšie – môžem dokonca povedať – najbližších šesť mesiacov.”

Skoré verzie Oculus Rift fungovali s niekoľkými highendovými Macmi, no podpora pre ne bola počas vývojového cyklu postupne zrušená a spoločnosť sa namiesto toho zamerala na hardvér pre Windows. Minulý rok sa zakladateľ Oculusu Palmer Luckey dokonca vyjadril, že Rift príde na Mac, až keď “Apple vyrobí dobrý počítač.”

Oculus Rift a Mac? Až vtedy, keď Apple postaví poriadny počítač

Dobrým počítačom Luckey pravdepodobne myslel výkonnejšie grafické čipy, pretože ak sú Macy niečim všeobecne známe, sú to pomerne slabé grafiky. Minulý október sa však hardvérové požiadavky na Rift drasticky znížili a vďaka optimalizovanému softvéru teraz VR headset utiahne každý stroj s grafickými kartami Nvidia 960, Intel i3–6100, AMD FX4350, alebo ich vyššími variantami. Vďaka tomu by Oculus Rift teoreticky mohol bežať aj na najnovšom MacBooku Pro, naďalej sa však čaká na oficiálnu podporu.

Oculus taktiež nedávno znížil cenu svojho Rift headsetu a Touch ovládačov o celú stovku. Balík s oboma produktami tak teraz kúpite už od 598 dolárov, samostatný Rift je dostupný za 499 dolárov a ovládače za 99 dolárov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

iStores prináša prémiový zážitok z Apple produktov do novootvorenej predajne v bratislavskom Avione

iStores, najväčší predajca produktov Apple na Slovensku, otvára 22. marca 2024 v bratislavskom Avione prvú predajňu Apple Premium Partner (APP), ktorá je svojím konceptom, úrovňou služieb a zákazníckym zážitkom doposiaľ najbližšie k predajniam Apple Store. Jediný priestor svojho druhu na Slovensku ponúkne na ploche 250 m2 nielen širokú škálu produktov Apple, ale aj kompletný servis, poradenstvo a unikátnu zákaznícku skúsenosť prostredníctvom školení a workshopov v jedinečnom interiéri s prémiovým vybavením.