Hľadáte powerbanku pre svoj MacBook Pro? Vyskúšajte Nintendo Switch

Dnes sa na verejnosť dostala dlho očakávaná konzola od Nintenda, Switch. Novinári sa s ňou však už niekoľko dní hrajú a prišli na nejednu zaujímavú „funkciu“.

Mike Murphy z Quartz napríklad objavil, že ak novú konzolu zapojíte pomocou obojstranného USB-C kábla do MacBooku Pro, Switch bude bizarne fungovať ako externá powerbanka a MacBook začne nabíjať, nie naopak. Nabíjanie však môže fungovať aj opačným smerom – stačí, keď Switch pred pripojením vypnete. Switch sa taktiež nabije po zapojení do oficiálneho USB-C adaptéra od Applu.

Prečo malá prenosná konzola nabíja laptop a nie naopak možno neznie logicky, ale ako upozornil herný dizajnér Bennett Foddy, čo by sa pri takomto spojení malo stať? Pri spojení dvoch USB-C zariadení nie je úplne jasné, ktoré z nich by malo mať prednosť, aj keď vezmeme do úvahy ich rozdielnu kapacitu batérie. Napríklad už vieme, že MacBook Pro sa teoreticky dokáže nabíjať z externej batérie, celá situácia okolo USB-C zariadení je však aj naďalej pomerne mätúca.

Keď už je však reč o Nintende, spoločnosť spolu s konzolou vydáva aj špeciálnu aplikáciu pre iOS, ktorá uľahčí kontrolovať hranie vašich ratolestí. Nintendo Switch Parental Control umožňuje nastaviť vašim deťom denné limity a taktiež sledovať, ktoré hry hrajú najčastejšie. Aplikácia sa automaticky napája na konzolu a hráča následne upozorní, že čas vypršal.

Aplikáciu si môžete stiahnuť bezplatne na App Store.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.