Oculus Rift a Mac? Až vtedy, keď Apple postaví poriadny počítač

Okuliare pre virtuálnu realitu Ocolus Rift nepodporujú v súčasnosti počítače Mac. Podľa zakladateľa spoločnosti Oculus Palmera Luckeya aby sa to zmenilo, musí Apple najsjôr predstaviť „lepší” počítač.

oculus 2

„Ak Apple predstaví niekedy poriadny počítač, urobíme to”, takto reagoval na otázku Luckey, či niekedy bude podporovať Oculus Rift aj počítače Mac. Problém je pritom jednoduchý a spočíva v tom, že Apple nedáva do svojich počítačov lepšie grafické karty. Dokonca aj do svojho najvýkonnejšieho zariadenia Mac Pro (cena od 3 399 € – 11 319 €), inštaluje kalifornská spoločnosť len grafickú kartu AMD FirePro-D700. Tá je vhodná pre profesionálne využitie, ale v herných testoch je približne na úrovni Nvidie GeForce GTX 780 Ti alebo AMD Radeon HD 7870. Požiadavky pre Oculus sú ale GeForce GTX 970 alebo Radeon R9 290.

Vzhľadom k tomu, že sa obrazovka sa nachádza blízko očí, musí mať vysoké rozlíšenie aby neboli viditeľné jednotlivé pixely. Pre každé oko sa vykresľuje obraz v rozlíšení 2 160 x 1 200 s obnovovacou frekvenciou 90 Hz, čo je trikrát viac ako Full HD/ 1080p.

Apple je pri grafických kartách vo svojich Macoch konzervatívny. Ak sa virtuálna realita presadí, bude musieť Tim Cook prehodnotiť svoju stratégiu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.