Objaví sa v ďalších Apple Watch glukomer? Tim Cook zrejme niečo podobné testuje

Generálny riaditeľ Apple, Tim Cook bol údajne spozorovaný ako testuje prototyp monitoru glukózy, ktorý bol napojený na jeho Apple Watch. 

Cook, ktorý sa podľa informácií zameral na pochopenie ako je cukor v krvi ovplyvnený jedlom a cvičením bol spozorovaný s nasadeným zariadením počas pohybu po Apple kampuse. Cook taktiež spomenul monitor glukózy počas stretnutia so študentami vo februári na University of Glasgow. Nie je zatiaľ jasné, či zariadenie, ktoré spomenul je to, s ktorým sa pohyboval po kampuse.

“Niekoľko týždňov som nosil monitor glukózy. Dal som si ho dole tesne pred odchodom na túto cestu.”

Cook vysvetľoval, že bol schopný pochopiť ako cukor v krvi reaguje na jedlo, ktoré jedol. Urobil aj nejaké úpravy, aby si udržal konštantnú hodnotu cukru v krvi. Aktuálne sledovanie glukózy vyžaduje malý senzor, ktorý je nasadený pod kožu, aby mohol sledovať level glukózy. Pokročilé systémy od firmy Dexcom obsahujú transmiter, ktorý je schopný zobraziť informácie o glukóze priamo na iPhone alebo Apple Watch.

Informácie naznačujú, že sledovanie glukózy je ďalším zdravotným problémom, na ktorý sa chce Apple zamerať. Spoločnosť by mala mať podľa informácií tím biomedicínskych inžinierov, ktorí pracujú na vytvorení senzoru pre neinvazívne sledovanie cukru v krvi. Apple údajne pracuje na monitorovacích riešeniach, ktoré nebudú využívať podkožný senzor. Meranie glukózy spoločnosťou Apple je podľa ďalších informácií dostatočne ďaleko, keďže spoločnosť začala vykonávať štúdie na rôznych klinických oddeleniach v San Francisco Bay Area.

Podľa zatiaľ nepodložených správ od BGR, môže Apple plánovať pridanie neinvazívneho merača glukózy do budúcej verzie Apple Watch. Pravdepodobne bude na túto funkciu využitý náramok, aby nebolo potrebné pridávať do hodiniek ďalší senzor.

Cook už dávnejšie informoval, že Apple si neželá s Apple Watch podstúpiť FDA schvaľovací proces. Teda niečoho čo bude potrebné ak bude chcieť Apple pridať glukomer priamo do hodiniek. A práve preto prichádza do úvahy využitie náramku, ktorý by bolo možné použiť na sledovanie rôznych zdravotných údajov bez toho, aby museli Apple Watch podliehať FDA.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.