Nový zvukový súbor v iOS 11 poukazuje na bezdrôtové nabíjanie

Pochované v iOS 11. Pravdepodobne sa v tomto operačnom systéme nachádza nový zvukový súbor, ktorý by mohol byť implementovaný do “iPhonu 8”. Ak teda bude toto zariadenie podľa informácií disponovať bezdrôtovým indukčným nabíjaním. 

Zvýraznený na YouTube, sa tento zvukový súbor nazýva “engage_power.caf” a výrazne odlišný od existujúceho “connect_power.caf” zvukový súbor, ktorý je použitý v čase, keď sa iPhone pripojí k Lightning káblu. Vo videu nižšie je tento nový, “nevyužitý” zvuk porovnaný s existujúcim nabíjacím tónom iOS 11. Nový audio súbor ponúka dlhší, omnoho odlišný zvuk, ktorý by snáď mohol byť použitý na uistenie užívateľov, že sa ich zariadenie, teda iPhone 8 správne nabíja.

Zvuk sa spája s diskutovaným bezdrôtovým indukčným nabíjaním iPhonu 8. I keď sa názvy obidvoch súborov spájajú s nejakým bližšie nešpecifikovaným nabíjacím účelom, nedá sa s istotou zaručiť, prečo bol tento zvuk pridaný. Preto musíme podotknúť, že sa jedná iba o čisté špekulácie. V iOS 11 sa popravde nachádza hneď niekoľko zvukových súborov, ktoré zatiaľ nemajú žiadne využite a žiadny účel. Z toho môžeme usúdiť, že nie je isté, či bude vyššie spomenutý zvuk v iOS 11 na niečo a či vôbec použitý. Systémové zvuky sa priamo v iOS 11 vyhľadať nedajú. K ich prístupu je nutné mať počítač.

Bezdrôtové nabíjanie je funkcia, ktorá je pri novom, radikálne redizajnovanom “iPhone 8” veľmi očakávaný. Toto zariadenia spolu s dvoma ďalšími (pravdepodobne iPhone 7s / 7s Plus), by mali byť predstavené v jeseni 2017. Avšak celkovo, bezdrôtové nabíjanie v nových zariadeniach od Apple sú veľmi diskutovanou a dá sa povedať, že aj kontroverznou témou, nakoľko z veľkého portfólia zariadení majú bezdrôtové nabíjanie iba Apple Watch.

Informácie zo začiatku roku 2017 hovorili o tom, že iPhone 8 bude disponovať o niečo vyspelejším bezdrôtovým nabíjaním. Tým “vyspelejším” máme na mysli vzdialené bezdrôtové nabíjanie. Ale i keď je vzdialené bezdrôtové nabíjanie veľká a zároveň veľmi dobrá vec, je to technológia budúcnosti. Existujú podklady, podľa ktorých Apple túto technológiu veľmi usilovne vyvíja. Apple sa pripojil k Wireless Power Consortium vo februári, zamestnal tony zamestnancov so zameraním na bezdrôtové nabíjanie a zabezpečil si bezdrôtové komponenty od mnohých výrobcov ako je Lite-On Semiconductor, MediaTek a Luxshare.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.