Nový patent popisuje vodotesný AirPods obal, ktorý by slúžil ako nabíjačka pre iPhone

Na americkom patentovom úrade sa nedávno objavil zaujímavý patent AirPods obalu, ktorý by bol vodotesný a popri nabíjaní slúchadiel by nabil aj iPhone a iné zariadenia.

Podľa zverejnených nákresov by obal po položení na stôl fungoval kvázi ako bezdrôtová nabíjacia podložka. Nabíjať by pritom potenciálne mohol okrem iPhonov, iPadov a Apple Watch aj väčšie zariadenia ako MacBook.

Veľkou otázkou však ostáva, ako efektívne by obal s takto malou kapacitou dokázal nabíjať aj menšie zariadenia, nie to ešte niečo ako MacBook. Súčasný AirPods case má totiž kapacitu len 398 mAh. Okrem nabíjacej funkcionality by mal byť obal podľa patentu taktiež vodotesný, až na 30 minút do hĺbky 30 metrov.

O bezdrôtovom nabíjaní v Apple produktoch sa hovorí už nejakú tú dobu, no najbližšie sa k nemu zatiaľ dostali hodinky Apple Watch so svojim indukčným, magnetickým nabíjaním. To by mal zmeniť tento september iPhone 8, ktorý by mal používať nový, Applom-vyvíjaný typ bezdrôtového nabíjania.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.