Nový MacBook Pro a Air už na WWDC, tvrdí Bloomberg

Zdá sa, že Apple začína brať Mac opäť vážne. Updaty pre všetky MacBooky v ponuke by mali prísť už budúci mesiac na WWDC.

Podľa Marka Gurmana z Bloombergu (ktorý má v brandži veľmi dobrú reputáciu) môžeme na blížiacej sa WWDC očakávať ešte viac hardvéru ako doteraz. Okrem nového iPadu Pro a Siri reproduktoru by mal Apple predstaviť aj nový MacBook, MacBook Pro a možno aj MacBook Air.

12-palcový MacBook je už dávno zrelý na update a dostať by mal najnovšie čipy Kaby Lake od Intelu. Čo je však celkom prekvapením je update pre MacBook Pro, ktorý vyšiel len pred niečo vyše polrokom. Momentálne využíva staršie Skylake čipy, ktoré by mal budúci mesiac taktiež nahradiť Kaby Lake. Nič iné by sa však meniť nemalo.

Spoločnosť údajne pracuje na nových ARM čipsetoch, ktoré by spolupracovali s hlavným procesorom a zvládali niektoré ľahšie úlohy, podobne ako Apple Watch čip, ktorý momentálne poháňa Touch ID a Touch Bar. Túto funkciu si však zrejme odloží až na ďalšiu generáciu laptopov.

Aktualizácie by sa možno mohol dočkať aj zabudnutý MacBook Air, ktorý sa stále predáva prekvapivo dobre – najmä vďaka svojej cene. Neočakávame však nič viac ako aktuálnejší Intel procesor, ktorý by laptop potiahol ešte niekoľko ďalších rokov.

WWDC odštartuje úvodnou keynote už v pondelok 5. júna. Sledujte web MacBlog.sk pre najaktuálnejšie informácie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť