Nový iPhone SE už v auguste?

Spomedzi všetkých nových dohadov o pripravovanej vlajkovej lodi v podobe iPhonu 8 sa práve objavila aj pomerne otázna správa o novom iPhone SE.

Podľa francúzskeho blogu iGeneration by mal Apple predstaviť nový iPhone SE už koncom budúceho mesiaca. Ak by to bola pravda, bolo by to prvýkrát, čo by spoločnosť predstavila nový telefón koncom leta. Nehovoriac o tom, že iPhone 8, či potenciálny iPhone 7s budú takmer isto predstavené len krátko po tom.

Vydanie aktualizovaného iPhonu SE tesne pred veľkým predstavením nových modelov by bolo pre Apple veľmi necharakteristické, či už na evente, alebo len prostredníctvom tlačovej správy. Okrem toho ide o zatiaľ neoverený, aj keď dôveryhodne pôsobiaci zdroj, čo pre MacRumors priznal aj autor pôvodného článku.

Apple sa kvôli iPhonu SE dostal do začarovaného kruhu, musí ho predstaviť aj budúci rok

Ďalšou komplikáciou sú aj samotné špecifikácie nového SE-čka. Súčasný model má totiž vnútornosti z iPhonu 6s, ten nový by najskôr dostal procesor z najnovšej sedmičky. To by ho však postavilo na vrchnú priečku aktuálnej ponuky a s nízkou cenovkou by silne konkuroval ostatným modelom. iGeneration ďalej hovorí, že klesnúť by mala aj cenovka telefónu a v Európe by sa mal predávať už od 399 eur (oproti súčasným 489 eurám).

Taktiež spomína iPhone 8, ktorý by mal byť zrejme kvôli výrobným komplikáciám odložený a jeho predstavenia by sme sa mali dočkať až v októbri.

iPhone SE naposledy dostal “aktualizáciu” tento marec, kedy Apple zmenil dostupné kapacity z 16/64 GB na 32/128 GB.

komentáre
  1. Predpokladám že naozaj teda cena iP8 bude okolo 1000€ ako uvádzali aj analitici. Čiže týmto by zrejme chceli zalepiť dieru pre ľudí čo nie sú ochotný za mobil dať toľko €.
    Uvidím s čím dôjdu u iP8 a pokial by za tú cenovku nestál, tak asi iP7 alebo SE.

    0
    0
  2. to mi pride divne ze by sa zvysovala nejaka standardna cena produktu, este viac by bolo divne keby prekracovala hranicu 1000€

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.