Nový 9,7″ iPad má takmer o polovicu jasnejší displej než iPad Air 1

Keď Apple prednedávnom oznámil nový a lacnejší 9,7-palcový iPad, hneď sme si všimli, že ide o akýsi zlepenec starších a novších komponentov.

Najviac sa to okrem hrúbky prejavuje na displeji, ktorý sa vrátil späť od plne laminovaného displeja modelu Air 2 na predošlú generáciu. Nemá tak antireflexnú vrstvu a od dotykového skíčka vás oddeľuje vzduchová bublina. Aj technici zo serveru iFixit skonštatovali, že ide prakticky len o prebalený Air 1 s novým procesorom a pamäťou.

iFixIt rozobral nový iPad: Je to len prerobený iPad Air

Apple však vo svojich propagačných materiáloch tvrdí, že nový iPad má oproti svojim predchodcom jasnejší displej. Nad tým boli ľudia tiež spočiatku skeptickí, iFixit sa to napriek tomu rozhodol otestovať. A podľa ich výsledkov má nový iPad oproti pôvodnému Airu až o 44 percent jasnejší displej.

Keď sa vrátime späť k modelu Air 2, ten mal svojho času kvôli pridaniu antireflexnej vrstvy o niečo menej jasný panel, čo znamená, že nový iPad by mal byť dokonca jasnejší ako Air 2. To by teoreticky mohlo aspoň čiastočne vyvážiť problémy, ktoré starší displej môže mať na priamom slnku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.