Neustála kritika donútila Apple obnoviť práce na Mac Pro

Mac Pro bol predstavený v roku 2013 a v poslednej dobe to už vyzeralo, že s nim je definitívne ámen. Apple viac a viac prezentoval iPad Pro a MacBook Pro ako “budúcnosť”, lenže náročným užívateľom to nestačilo. Naopak, len to v nich vyvolalo pochybnosti a kritika sa začala stupňovať.

Práve táto kritika donútila Apple, aby znovu premyslel svoju stratégiu a aby začal znovu pracovať na Mac Pro. Tvrdí to Thom Holwerda z OSnews. Vo svojej reportáži, s odvolaním na zdroje v Appli, vraví, že Mac Pro bol v limbe a spoločnosť si nebola istá, či ho má zrušiť alebo má na ňom pokračovať. Nakoniec sa Apple rozhodol v ňom pokračovať a pripravuje počítač, ktorý môže byť vydaný až v roku 2019.

Vraj v tom má podiel aj MacBook Pro s Touch Barom, ktorý nesplnil očakávania profesionálov. Zjavne bolo chybou, že Apple prezentoval Touch Bar ako imidžovú funkciu, s čím súhlasím. Prezentovať ho ako nástroj na posielanie smajlíkov podľa mňa vôbec nebol správny spôsob, ako predať tento produkt profesionálom. Applu sa to vypomstilo, predaje starého modelu prudko vzrástli predtým, ako ho Apple nahradil súčasným. Samozrejme netreba zabúdať ani na nižšiu cenu staršieho modelu a na jeho širokú paletu konektorov, ktoré nový model nemá. Podiel na obnovenej snahe Applu venovať sa profesionálom mali aj negatívne ohlasy na LG UltraFine 5K displej, u ktorého sa kritizoval dizajn, ktorý absolútne nepatrí do ekosystému jablčných produktov.

Preto sa Apple v uplynulých mesiacoch rozhodol, že je čas vyvinúť nový Mac Pro. Skutočný vývoj produktu však začal len pár týždňov dozadu. Podľa reportáže mal tiež Apple začať pracovať na nových modeloch MacBooku Pro bez Touch Baru a tiež začína vyvíjať nové profesionálne orientované funkcie. Jednou z nich je možnosť spárovať iPad Pro s Macom a používať ho ako grafický tablet.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.