Apple pripravuje nový iMac so Xeon E5, vyjde už koncom októbra

Tento týždeň sa Apple nečakane rozrozprával o Macoch a potvrdil nám, že pripravuje úplne nový Mac Pro s modulárnym designom. Potvrdil aj nový, profesionálne orientovaný iMac, čím Apple hneď dvakrát porušil svoju tradíciu: Nerozprávať o budúcich produktoch.

K tejto rozprave však bol Apple donútený konštantnými negatívnymi ohlasmi a sťažnosťami zo strany profesionálov, ktorí sa cítili byť ignorovaní Applom a kvôli čomu mal aj Microsoft Surface Studio dvojnásobne vyššie predaje, než sa čakalo. O novom Macu Pro už vieme, že určite nevyjde tento rok. Presným opakom je však nový iMac, ktorý má vyjsť ešte tento rok. Zatiaľ bez presného termínu, no viacerí sa zhodujú, že sa tak stane na jeseň, kedy Apple zvykne updatovať produkty.

Profesionálne orientovaný iMac však môže ponúknuť slušný hardvér, pokiaľ sa správa Pike’s Universum ukáže ako pravdivá. S odvolaním na zdroj, ktorý “zvykne mať pravdu”, nám odhaľuje niekoľko kľúčových vlastností. Očakáva, že nový iMac ponúkne procesor Intel Xeon E3 s integrovanou grafikou Intel HD P630. Operačná pamäť sa má pohybovať v rozmedzí 16 až 64GB. Nie je jasné, či pôjde o DDR3L alebo DDR4 moduly, no má sa jednať o ECC RAM. Tieto typy pamätí dokážu detegovať a opravovať chyby, ktoré spôsobujú poškodzovanie dát a pády systému.

K ďalším novinkám patrí Thunderbolt 3 (USB-C), grafické karty od AMD a rýchlejšie NVMe SSD operujúce cez rozhranie PCIe. Maximálna kapacita budú 2TB. Počítače majú byť predstavené koncom októbra a sprevádzať ich má úplne nová klávesnica, o akej sa špekulovalo už krátko po uvedení MacBooku Pro s Touch Barom. Čiže je možné, že táto nová klávesnica ponúkne Touch Bar a Touch ID. Apple tiež pracuje na 8K displeji pre Mac Pro, pripravuje nový väčší Mac mini s výkonnejším hardvérom a operačný systém macOS 10.13 už nebude niesť názov kopca ani národného parku. Žeby sa blížil macOS Monterey?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.