Macotakara prináša nie príliš lichotivé správy o bezdrôtovom nabíjaní v iPhone 8

Už dlhšiu dobu sa povráva, že iPhone 8 prinesie novinku v podobe bezdrôtového nabíjania. Dokonca sa táto novinka testovala už pri iPhone 7 Plus, Apple ju však z finálneho modelu nakoniec vynechal. Tento rok by ju ale mal definitívne použiť.

Za týmto tvrdením si stojí renomovaný japonský server Macotakara, ktorý zárvoeň potvrdil niekoľko nie príliš lichotivých správ o tom, ako bude bezdrôtové nabíjanie na iPhone 8 fungovať.

Samsung Fast Charge Stand

V prvom rade, Apple sa rozhodol použiť staršiu technológiu Qi, ktorá beží pri 7,5W a je až o polovicu pomalšia oproti Qi 1.2, ktorou disponujú posledné tri generácie Samsung Galaxy S. V princípe tak iPhone 8 nebude podporovať bezdrôtové rýchlonabíjanie, aké umožní nabiť Galaxy S7 edge (3600 mAh) už za hodinu a pol.

Tiež sa píše, že podporu bezdrôtového nabíjania prinesie až softvérový update, podobne ako to Apple spravil s inými funkciami v minulosti, napríklad s fotoaparátom na iPhone 7 Plus. No a aby toho nebolo málo, tak iPhone 8, hoci využíva ten istý štandard ako ostatné mobily s bezdrôtovým nabíjaním (Qi), nebude podporovať nelicencované nabíjačky. Apple si tak bude zakladať na certifikáte MFi, čo sa odrazí aj na vyššej cene nabíjačiek pre Apple.

komentáre
  1. Rýchle bezdrôtové nabíjanie? Telefón nabíjam večer keď spím, a je mi jedno, či sa nabije za hodinu a pol alebo tri. Rýchlo nabiť potrebujem 1 max 2x do roka. Mám kabel v aute a v práci.

    0
    0
  2. Stale zbytocnost cele bezdrotove nabijanie (taketo). Pokial nevyvinu poriadne plnohodnotne bezdrotove nabijanie, rozumej nemusim ho mat na jednom mieste polozene 3 hodiny, ale dajme tomu aspon v jednej miestnosti sa dokaze nabijat vzduchom, tak je to useless.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

iStores prináša prémiový zážitok z Apple produktov do novootvorenej predajne v bratislavskom Avione

iStores, najväčší predajca produktov Apple na Slovensku, otvára 22. marca 2024 v bratislavskom Avione prvú predajňu Apple Premium Partner (APP), ktorá je svojím konceptom, úrovňou služieb a zákazníckym zážitkom doposiaľ najbližšie k predajniam Apple Store. Jediný priestor svojho druhu na Slovensku ponúkne na ploche 250 m2 nielen širokú škálu produktov Apple, ale aj kompletný servis, poradenstvo a unikátnu zákaznícku skúsenosť prostredníctvom školení a workshopov v jedinečnom interiéri s prémiovým vybavením.